Győzelemmel kezdtünk itthon

Több mint százat dobtunk a Sopronnak.

A Sopron ellen játszottuk első hazai mérkőzésünket szerdán este: ellenfelünknél nem volt ott a keretben Wideman és Takács sem, és igen szűk rotációval érkeztek a mérkőzésre.

Ez viszont az első percekben nem látszott meg az SKC-n: négy ponttal is vezettek a negyed felénél, azonban 5-9 után sikerült ritmust váltanunk, Zach Brown hármasával, 11-9-nél pedig először vezettünk a meccsen.

A folytatásban már inkább a mi akaratunk szerint zajlott a meccs, James Dickey már az első félidőben közel járt az újabb dupla-duplához, de Brown kosarai mellett Dzeletovics is elkapta a fonalat, aki több gyors indítást is befejezett. Volt olyan pillanata az első félidőnek, amikor négy magyar játékos volt a pályán részünkről, azonban a Sopront nem engedtük közelebb – sőt, a húszpontos különbség is kirajzolódni látszott, végül 19 pontos előnnyel, 56-37-el zártuk az első félidőt.

A folytatásban hamar meglett a húszpontos különbség, Dickeyvel továbbra is nehezen bírtak a vendégek, de a többiek sem veszítették el a ritmust. A vendégekben főképp Dillard tartotta a lelket, de közelebb nem engedtük ellenfelünket, ezúttal is végig, csapatként működtünk remekül.

Az utolsó negyedben Govens kipontozódott, így színmagyar ötöst küldött a pályára Szrecsko Szekulovics: az ekkorra már eldőlt meccsen Olasz Ádám szerezte csapatunk századik pontját, végül száz fölé jutottunk, és egy 21 pontos sikert aratva, begyűjtöttük szezonbeli második győzelmünket is.

Csapatunkban James Dickey ismét kiemelkedőt nyújtott: centerünk újabb dupla-duplát (15 pont, 20 lepattanó) szállított, volt két gólpassza és négy kiharcolt faultja is, valamint három szerzett labdája. Szintén remek estét produkált a mezőny legponterősebb játékosa, Zach Brown, de Djordje Dzeletovics 22 pontja is kiemelendő.

Folytatás szombaton a Falco otthonában.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Sopron 102–81 (24–16, 32–21, 24–19, 22–25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I/A csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány G., Győrffy P. A., Goda L.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 14/6, BROWN 27/12, DZELETOVICS 22, DICKEY 15, Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Mayer 2, Keller 5, Olasz 9, Balogh, Káposzta. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Sopron: DILLARD 20/6, Thompson 22/3, Sitku 2, Jogela 7/3, Borisov 12/6, Csere: Bagó 6, Scholl 4, Halász 3/3, Csataljai 5/3. Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.
Kipontozódott: Govens (33.).

Szrecsko Szekulovics: Bizonytalanul kezdtünk, de ez az első hazai meccsnél normális is. Ezt követően viszont három negyeden át kontrolláltuk a játékot. Örülök, hogy ma is ilyen játékot tudtunk nyújtani. Köszönöm, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésünkre, tudom, hogy nem egyszerű most a vírus alatt, de remélem, a jövőben még többen kijönnek majd a csarnokba. A végén viszont kritikával kell illessem a fiatalok játékát, hiszen több hibát is elkövettek.

Zach Brown:Jól éreztem magam a pályán, jól dolgoztunk a mai meccsen is. Remek sikert arattunk, sok energiával játszottunk, jól működött a gyors játékunk. Szombaton egy fontos és nehéz meccs vár ránk, voltak hibáink a mai meccsen is, ezeket mindenképp ki kell javítanunk addig.

Kosztasz Flevarakisz: – A meccsről nehéz bármit is mondanom. Egy hónapja nem tudtunk rendesen öt az öt ellen edzeni, több játékosom is hiányzik, ma például három olyan játékost kellett játszatnom, akit normál esetben nem biztos, hogy beküldtem volna. A legfontosabb, hogy a kosárlabda túlélje ezt a helyzetet, ehhez kell alkalmazkodunk. Persze, egészen más szituáció lenne, ha mondjuk Dickey nem játszhatott volna a Szegednél. Ettől függetlenül gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik a folytatásra, nekünk pedig össze kell szednünk magunkat.

Kevin Dillard:Nehéz szituációban érkeztünk ide, de megpróbáltunk jól játszani és helyt állni. Ilyen helyzetben persze ez nem egyszerű, de nem tudunk mit tenni, kielemezzük, mit rontottunk el ma, és megpróbáljuk kijavítani legközelebb.