Győzelemmel rajtoltunk

Remekül kezdtük a szezont.

A harmadik fordulóban végre csapatunk is bemutatkozhatott az idei szezonban: az első két, elamradt meccsünk után Jászberényben rajtolt el az új szezon számunkra.

Az első kosarat a hazaiak szerezték, amire egy 8–0-ás rohammal válaszoltunk, majd 15–8-as vezetésünknél kért időt a Jászberény. A továbbiakban végig nálunk volt az előny, bár többször is egy pontra közelítettek a hazaiak, de 23–24-nél Kerpel-Fronius Gáspár, majd 31–32-nél testvére, Balázs érkezett, és nyugtatta meg csapatunkat: Balázs két hármasa mellett egy kettest is szerzett, így sikerült újra meglépnünk. A szünetben hét ponttal vezettünk, és ekkora már a kezdőötösünk minden tagjának volt legalább két gólpassza.

A nagyszünet után is volt egy 7–0-ás futásunk, ekkor sikerült meglépnünk 10 ponttal, 50–60 után pedig már nem engedtük közelebb ellenfelünket. Az utolsó negyed elején kilenc pontot szereztünk hazai válasz nélkül, majd Keller Iván triplájával a húszpontos különbség is megvolt.

Végül nagyon sima, 89–67-es győzelmet arattunk a Jászberény otthonában, a meccs hajrájában pedig színmagyar ötös volt a pályán csapatunk részéről.

A lepattanókban 17-el többet szereztünk ellenfelünknél, ebben pedig nagy szerepe volt James Dickey-nek: centerünk ugyanis éppen ennyi labdát szedett le, és egy 18 pontos, 17 lepattanós dupla-duplás estét produkált, de volt még har kiharcolt faultja és három gólpassza is, kiemelkedett a mezőnyből.

Folytatás szerdán 18 órától a Sopron ellen az újszegedi sportcsarnokban.

Jászberény–Naturtex-SZTE-Szedeák 68–89 (19–23, 18–21, 17–18, 13–27)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 3. forduló. Jászberény, 500 néző. Vezette: Földházi T., Farkas G., Major Á. (Fekete L.)
Jászberény: Penn 3/3, DONALDSON 15/6, Katona 4/3, Radukics 12/3, Milicsevics 15/3. Csere: Ruják, Brbaklics 6, Füzi, Filipovic 12. Vezetőedző: Miljan Csurovics.
Szedeák: Kerpel-Fronius G. 6, GOVENS 19, Brown 12/6, DZELETOVICS 18/3 DICKEY 18. Csere: Kerpel-Fronius B. 8/6, Balogh, Polányi, Keller 8/6, Mayer, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Nehéz volt mentálisan úgy felkészíteni a csapatot, hogy nem tudtuk, mikor léphetünk végre bajnoki meccsen pályára. Tudtam, hogy nehéz Jászberényben játszani, hiszen dolgoztam itt korábban. Szerencsére, amit elterveztünk azt véghez is tudtuk vinni, gyors játékkal, sok lepattanóval, jól játszva sikerült nyernünk, és remélem, így is folytatjuk.

(Fotó: kosarsport.hu)