Győzelemmel zártuk a szezont

Idegenbeli sikerrel vettünk búcsút a 2023-24-es szezontól.

Az évad utolsó bajnoki mérkőzésén ahhoz a Kaposvárhoz látogattunk, amelynek sorsa néhány nappal korábban dőlt el, és mivel kikapott Kecskeméten, így már biztosan búcsúzni kényszerül az A csoporttól. Csapatunkból nem lépett pályára Ryan Woolridge és Noah Locke.

Brendan Bailey kiváló formában kezdte a meccset, az első negyedben összesen hat triplát értékesített, vezérletével hamar meg tudtunk lépni kétszámjegyű különbséggel. Bognár Kristóf is betalált a triplavonalon túlról, átléptük a harminc pontot az első negyedben.

A második játékrészt nem tudtuk ilyen magas triplaszázalékkal folytatni, a Kaposvár pedig folyamatosan zárkózott. 37–38-nál még visszavertük az egyenlítési kísérletet, hiszen Cohill és Zsíros is dobott egy-egy hármast, de Eaddy kosarával 44–44-nél később mégis egyenlíteni tudtak a hazaiak. Sőt, Krnjajszki távolijával a meccs során először somogyiaknál volt az előny 49–48-nál, de a félidőt Bognár kosara zárta, így egy ponttal vezettünk a nagyszünetben, 49–50.

Nyolc hazai pontra csak Balogh Szilárd betörésével tudtunk válaszolni a harmadik negyed elején, de 57–52 után viszont jött egy 14–0-ás futás a részünkről. Ebből Lake két triplával is kivette a részét, centerünk blokkolt és labdát is szerzett, ebből voltak gyorsindításaink, megfordítottuk a meccset, és hatpontos előnyből várhattuk az utolsó tíz percet.

Ugyan a Kaposvár próbálkozott, de igazán közel nem engedtük ellenfelünket, előbb Zsíros tripláival, majd Balogh labdaszerzése utáni ziccerével állítottuk meg a felzárkózási rohamot. Végül hét ponttal, 95–88-ra nyertünk, és a végén mindenki játéklehetőséget kapott – idegenbeli győzelemmel búcsúztunk a 2023–24-es szezontól.

Kometa Kaposvári KK–SZTE-Szedeák 88–95 (23–32, 26–18, 18–23, 21–22)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 10. forduló. Kaposvár, Kaposvár Aréna, 500 néző. Vezette: Kapitány, Kovács N., Földesi.
Kaposvár: EADDY 30/24, Hajduk 9/9, Puska 6, HALMAI 12/3, KOPRIVICA 22. Csere: Krnjajszki 9/3, Fehérvári. Vezetőedző: Dalibor Damjanovics.
SZTE-Szedeák: Balogh 8, Cohill 11/3, BAILEY 25/21, BOGNÁR 13/3, LAKE 17/6. Csere: Zsíros 9/9, Laluska, Mayer, MUCZA 12, Csornai, Mokánszki. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád:Szerettük volna szépen zárni a szezont. Nehéz volt megtalálni a motivációt, de örülök, hogy a fiataloknak lehetőséget tudtunk adni. Voltak periódusok, amikor jól is játszottunk, de a mai messze volt egy komoly téttel bíró mérkőzéstől. Mielőbbi visszajutást kívánok a Kaposvárnak!

(Fotó: hunbasket.hu)