Harmadikok lettünk a Bányász-kupán

Győztünk a helyosztón, így harmadik helyen végeztünk az oroszlányi tornán.

Az MVM Bányász-kupa elődöntőjében vereséget szenvedtünk az Oroszlánytól, így a bronzmérkőzésén az Alba elleni pénteki meccset elveszítő Sopron KC csapata volt az ellenfelünk. Ezen a találkozón nem lépett pályára a héten csatlakozott légiósunk, De’Quon Lake csomagja ugyanis a Magyarországra való utazás során elkeveredett, már pénteken is cserecipővel játszott, ma azonban nem kockáztatott: 51-es lábára nem könnyű cipőt találni.

Remekül kezdtük a mérkőzést, és 10 perc után már kerek húsz ponttal vezettünk, 33–13. Innen azonban folyamatosan csökkent az előnyünk, de mindvégig vezettünk – egészen az utolsó negyed végéig.

A végjátékban kiegyenlített a Sopron, 66–66-ról jöhetett az utolsó perc, ám ekkor pontosabbak és koncentráltabbak voltunk, így végül négy ponttal, 71–67-re nyertünk, így a harmadik helyen végeztünk a tornán, ezzel győztes meccsel köszönthettünk csapatkapitányunkat, Balogh Szilárd ugyanis éppen a meccs napján ünnepelte születésnapját. Játékosunk 10 pontja mellett 7 gólpasszig jutott, Bognár Kristóf 21 pontja mellett 9 lepattanóig jutott, míg Zsíros Péter 8 távoli kísérletéből hatot is bepörkölt, és 22 pontjával legeredményesebb játékosunk volt a Sopron ellen.

A felkészülés jövő héten folytatódik, amikor is pénteken és szombaton a pécsi Matro-kupán játszunk majd. A pénteki elődöntőben az Eszék lesz az ellenfelünk, majd másnap a helyosztón a PVSK–Vasas mérkőzés győztesével vagy vesztesével találkozunk.

Sopron KC–SZTE-Szedeák 67–71 (13-33, 22-10, 13-12, 19-16)
MVM Bányász-kupa, bronzmérkőzés. Vezette: Győrffy, Györfy, Jakab.
SZTE-Szedeák: Balogh 10/3, Polányi 2, Mucza 12/3, Zsíros 22/18, Bognár 21/3. Csere: Udemezue, Laluska, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics.

(Fotó: MVM OSE Lions)