Három hét elteltével ismét a Körmend lesz az ellenfelünk

A kupameccs után ezúttal a bajnokságban találkozunk a vasiakkal.

A válogatott Eb-selejtezői miatt kéthetes szünet következik a bajnokságban, ám előtte hétközben rendeznek még egy fordulót. Csapatunk ellenfele az Egis Körmend lesz az újszegedi sportcsarnokban.

A vasiakkal kereken három hete találkoztunk legutóbb, akkor a magyar kupa negyeddöntőjében idegenben arattunk bravúros győzelmet, amivel bejutottunk a sorozat négyesdöntőjébe.

Azóta ellentétes utat járt be a két csapat, mi sajnos nem nyertünk a körmendi kupameccs óta, a körmendiek viszont mindhárom bajnokijukat behúzták, miután legyőzték a Zalaegerszeg, az Alba és a Budapesti Honvéd csapatát is.

Utóbbi meccs viszont vezéráldozattal járt, hiszen a Körmend arról tett bejegyzést közösségi oldalán, hogy Sage Tolbert megsérült a Honvéd ellen, így kihagyja a szerdai találkozót. Centercseréről is beszámolt a körmendi gárda, amelynél Ibrahima Sylla helyett Sagaba Konaté érkezett, ám a mali állampolgárságú center adminisztratív okok miatt még nem játszhat ellenünk.

A szünet előtt rengeteget jelentene egy győzelem, és a tabella szorossága miatt erre nagy szükségünk is lenne.

Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, három hete nagy bravúrral nyertünk idegenben a kupában, azóta viszont mi minden mérkőzésünket elvesztettük, a Körmend pedig az összeset megnyerte. Jó ritmusban játszanak, a Körmend ellen mindig nehéz játszani, jó csapatuk van. Nem volt sok idő a felkészülésre, mert szombaton még Szolnokon léptünk pályára. Azon a meccsen már jobban játszottunk, mint az azt megelőző kettőn, szeretnénk tovább javulni is, akkor lesz esélyünk nyerni. Basic érkezése óta teljesen más képet mutat az MTE, három hete már játszottunk ellenük, szeretnénk ismét győzelemmel zárni – mondta Nikola Lazics vezetőedzőnk a bb1.hu portálnak.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Ádám József és Kovács Nimród vezetik majd, míg a találkozó ellenőre dr. Páli Kálmán lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

A mérkőzés félidejében ismét fellép majd a SZOTE Cheerleaders csapata.

(Fotó: Faragó Imre)