Három hiányzóval is tartottuk magunkat Szolnokon

Marko Boltics ugyan vállalta a játékot, de egy percet sem tudott végigjátszani, így három kezdőjátékosunk nélkül játszottuk végig a meccset az Olaj vendégeként.

A jóval esélyesebb Szolnok otthonában teljes csapattal sem lett volna könnyű dolgunk, de a sérült Andrija Csiricshez és Juhos Leventéhez 39 másodpercet követően csatlakozott Marko Boltics is, az irányító húzódása miatt csupán ennyit tudott vállalni a Tiszaligetben. Nenad Sulovics és Josh Fortune vezérletével ugyanakkor tapadtunk a Szolnokra, amely a nagyszünetre sem tudott igazán meglógni – a fordulást követően a harmadik negyedet pedig sikerült is megnyerni, Kovács Ádám is nagyon hasznosan játszott. Igazán közel azonban nem engedett bennünket a Szolnok, amikor kellett, mindig érkezett egy hazai kosár. A végére Andjelko Mandics a fiatalokat is beküldte, így a negyedik negyed második felében csak magyar kosaras volt a pályán csapatunkban. Végül 15 pont lett közte, de a körülmények ismeretében nincs okunk szégyenkezni.

Josh Fortune nem csak csapatunk, hanem a mezőny legeredményesebb játékosa volt, aki 18 pontig jutott, volt még négy gólpassza, három lepttanója, hét kiharcolt faultja és két szerzett labdája is. Szintén remek meccset zárt Nenad Sulovics, a center 13 pontja mellett hét-hét lepattanóval és gólpasszal zárt, de Kovács Ádám is remek meccset hozott, nyolc pontját nyolc lepattanóval és két gólpasszal egészítette ki.

Csapatunk legközelebb szerdán 18 órától az újszegedi sportcsarnokban lép pályára, ahol a Kecskemét lesz az ellenfelünk.

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 85 – 70 (19-17, 31-22, 17-18, 18-13)
Férfi kosárlabda NB I, 17. forduló. Szolnok, Tiszaligeti sportcsarnok. Vezette: Cziffra, Farkas G., Nagy V.

Szolnok: Perry 7/3, Vojvoda 10/3, FORD 17/3, KOVÁCS P. 17/3, Tóth Á. 11. Csere: Polyák 5/3, Andric 10, Phillip 2, Tóth Z. 3/3, Rudner 3/3, Taiwo. Edző: Dragan Alekszics.

Szeged: Boltics, Fortune 18/3, KOVÁCS Á. 8, Petrovics 9/6, SULOVICS 13. Csere: Wirth 2, Vágvölgyi 5, Révész 8, Mike 3/3, Kerpel-Fronius 4, Meleg. Edző: Andjelko Mandics.