Három negyedig jól tartottuk magunkat

A végén tette közé a különbséget a Falco.

A bajnoki címvédő Falcot fogadtuk a szerdai, Sopron elleni győzelmet követően, a vendégeknél sérülés miatt hiányzott Benke Szilárd.

Kapkodva kezdtek a csapatok, Váradi azonban így is gyorsan összeszedett hat pontot, Hunt egy triplával szólt közbe. Ezt követően azonban több támadásunkat is elhibáztuk, Golomán két kosarával pedig hat ponttal lépett meg a fáradtan mozgó Falco.

A második negyedben 22-24-nél az egyenlítésért is támadhattunk, azonban a Falco három gyors kosarával nyolc pont lett közte. 27-30-nál ismét közel jöttünk az ellenfelünkhöz, Cookot azonban Keller Ákos csúnyán faultolta, de videózás után végül nem állították ki a válogatott játékost. Cook bedobta a két büntetőjét, majd Bognár is betalált: 31-30-nál először vezettünk a meccsen. A Falco ekkor ritmust váltott, és visszavette a vezetést, végül négypontos hátrányban voltunk a nagyszünetben úgy, hogy a tripla sem ment igazán (3/14 az első félidőben) és volt tíz eladott labdánk is. A Falco játéka sem volt a legjobb, büntetőket hibáztak, azonban így is vezetni tudtak két negyedet követően.

A harmadik negyed elején gyorsan meglépett tíz ponttal a Falco Persons vezérletével visszajöttünk a meccsbe, csakhogy a negyed végén jött két tripla, előbb Barac, majd Somogyi volt eredményes távolról, így újra ugyanabban a helyzetben találtuk magunkat, kereken 10 ponttal, 68–58-ra vezetett a Falco az utolsó negyed előtt.

Hét-nullal indította a záró negyedet a szombathelyi csapat, közel három perc után Cook törte meg a gólcsendünket, de ekkor is 15 pontos hátrányban voltunk, 60-75. Innen már nem volt visszaút, a Falco egyszer húsz pontra is feltornázta a különbséget, és végül simán nyert az újszegedi sportcsarnokban.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 75–91 (15–22, 21–18, 22–28, 17–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Földházi T. P., dr. Mészáros B., Farkas G. (Bodrogváry I. J.)
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 21/6, Balogh 1, Hunt 8/6, BOGNÁR 9/3, Alston 7. Cserék: Kerpel-Fronius, Cook 23/6, Keller I. 4/3, Filipovics, Polányi 2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Falco KC Szombathely: VÁRADI 22/3, SOMOGYI 12/6, Clark 7/3, Golomán 6, Keller Á. 6. Cserék: Perl 9, Barac 15/3, KOVÁCS B. 14/6, Verasztó, Takács, Horváth, Sövegjártó. Vezetőedző: Milos Konakov.

Szrecsko Szekulovics:Köszönöm szépen a közönség támogatását! Gratulálok a Falcónak és Milosnak! Nem játszottunk jól ma, sok hibával játszottunk, az első félidőben tíz eladott labdánk volt, úgy érzem, ekkor veszítettük el a meccset. A Falco nagyon fáradt volt és nem volt formában, sok büntetőt hibázott, de mi is sok hülyeséget csináltunk. Könnyű kosarakat engedtünk a Falcónak, egy ilyen csapat ellen pedig így nem lehet, muszáj száz százalékon játszani! Lehet, nem folytatjuk közösen, mert a végén mindenki saját magáért játszott, csak a saját statisztikát akartunk javítani. Az egyetlen pozitívum az U23-as játékosok szereplése, semmi más. Nem szégyen kikapni egy Falcótól, de a játékunkat viszont szégyellem.

Balogh Szilárd:Gratulálok a Falcónak, bebizonyították, hogy egy nagyon jó csapat! Tudtuk, hogy fáradtan érkeznek, próbáltunk minden erőt mozgósítani, de nem volt elég energiánk. Az első félidőben szorosabb volt a meccs, de próbáljuk javítani a hibáinkat.

Milos Konakov: Hasonló mérkőzésre számítottunk, és úgy gondolom, az első félidőben nem játszottunk jól, kulcspillanatokban rontottunk büntetőt, vagy hagytunk ki dobásokat, de végül négy ponttal vezettünk. Mindig nagyon nehéz nyerni Szegeden, főleg az utóbbi két-három évben. A végére már irányítottuk a játékot, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, most lesz időnk pihenni a ránk váró feladatokra. Gratulálok Szrecskónak, ahogy a meccs előtt mondtam, ez nekem egy érzelmesebb mérkőzés lesz Szrecsko miatt, így sok sikert kívánok neki és a Szegednek a folytatásban!

Kovács Benedek: – Szeretnék gratulálni a Szegednek, mert itt mindig nagyon nehéz nyerni, ezt az első félidő is mutatta. Fáradtak voltunk a hétközi utazástól, de a tervünk ez volt, hogy az első három negyedben legyen szoros a meccs, és a végén fordítsuk meg a meccset. A Szeged két kulcsjátékosa hozta a teljesítményét, a többiek nem tudtak annyi pontot szerezni, mi viszont csapatként működtünk, ez hozta meg a győzelmet.

Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország