Hat meccs után újra győztünk

Kiváló csapat- és támadójátékkal kerekedtünk felül a Sopronon.

Wirth Ádám mellett Alekszandar Ponjavics sem tudta vállalni a játékot a Sopron elleni, két ünnep között esedékes találkozón. Az első pár perc ugyan a Soproné volt, amely főleg kintről volt veszélyes, de az első negyed végére mindössze egy pont volt a különbség. A második negyed Juhos Levente kosarával kezdődött, mindez azt jelentette, hogy először vezettünk a mérkőzésen – ám mint később kiderült, innentől már csak nálunk volt az előny. Egy támadólepattanó után Tyrell Green már tíz pont körülire növelte előnyünket (42-33), innen ugyan három pontra visszazárkózott a Sopron, de a félidő hajráját sikerült megnyomnunk, így kilenc ponttal vezettünk a szünetben – miközben Juhos Levente már három személyi hibánál járt.

A második félidő is hasonló mederben telt, a Sopron többet hibázott támadásban, az eladott labdák után pedig több könnyű kosarat is szerezhettünk, így Green lerohanása után már tíz ponttal is vezettünk. (57-47) Tizenhárom volt a legnagyobb különbség, de a Sopron nem adta fel: négy pontnél közelebb nem tudtak férkőzni a vendégek, de ekkor az extrát játszó Nenad Sulovics kosarával ismét megnyugtatóbbá vált a különbség. A végén a büntetőzéseknél is higgadtak tudtunk maradni, így szinte végig vezetve győztük le az SKC-t, és lezártuk a negatv szériát: hat vesztes találkozót követően ezúttal sikerült győznünk.

Mindenképp kiemelendő a hat eladott labdánk, nagyon kevés hibával játszottunk a mai napon – valamint a 23 büntetőből húszat is a helyére küldtünk. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Marko Boltics volt a mezőny legjobbja: az irányító 9 pontja mellett 9 lepattanót, hat szerzett labdát és tizenhárom gólpasszt jegyzett, és még volt hat kiharcolt faultja is. Szintén remek estéje volt a 26 pontot szerzett Tyrell Greennek is: a kanadai négy triplája mellett négy lepattanót és öt kiharcolt faultot is fel tud mutatni. Nenad Sulovics szinte képtelen volt hibázni, 14 mezőnykísérletéből 10 is a gyűrűben landolt, mind a négy büntetőjét bedobta és volt két szerzett labdája is. Vágvölgyi Ákos 15 pontot, négy lepattanót és egy gólpasszt tett a közösbe, Juhos Levente 9 pontját 6 lepattanóval és két-két gólpasszal és szerzett labdával tette teljessé. A cserék közül Kerpel-Fronius Gáspár 9 pontot szerzett, Révész Ádám hat perce alatt négyet, Bonifert Bendegúz szintén hat perc alatt egy blokkot jegyzett.

A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen vasárnap 18 órától a Falcót fogadjuk az idei utolsó mérkőzésen.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Sopron KC 96–89 (25–26, 25–15, 23–21, 23–27)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Cziffra, Ádám, Györfy.
Szedeák: Boltics 9, Vágvölgyi 15/6, Green 26/12, Juhos 9/3, Sulovics 24. Csere: Kerpel-Fronius G. 9/3, Bonifert, Révész 4, Goldring. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Sopron: Warner 21/6, Lemar 10, Takács 9/9, Gilbert 20/3, Gordon 14. Csere: Molnár 3/3, Wiggins 12, Supola. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Andjelko Mandics: – Gratulálok a Sopronnak, jó csapatnak tartom ellenfelünket! Egy negatív szériát lezártunk, mentális problémáink akadtak, de ha egy csapat hat eladott labdával játszik, akkor jóval nagyobb az esélye a győzelemre. Jó hozzáállással játszottunk, és lehet, hogy volt egy kis szerencsénk is, de eddig Fortuna is elpártolt tőlünk. Számunkra megszokott, hogy legalább egy emberünk hiányzik. Nem szeretek senkit sem kiemelni, de a fiatalok ma remekül teljesítettek.

Kerpel-Fronius Gáspár: – Óriási győzelem volt ez számunkra, mindenképp javítanunk kellett, örülök, hogy ez sikerült is. Magáért beszél a hat eladott labdánk, de gratulálok a Sopronnak, hiszen a végsőkig küzdöttek.

(Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu)