Hazai meccs a szünet előtt

Akcióval várjuk a szurkolóinkat a pénteki mérkőzésen.

A háromhetes bajnoki szünet előtti utolsó mérkőzésünket játsszuk pénteken 18 órától, amikor is az Egis Körmend érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

A vasiak számára a szerdai nap még nemzetközi mérkőzést tartogatott, a holland Zwolle legyőzése azonban nem jelentett továbbjutást a FIBA Europe Cup csoportjából, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a Körmend nem juthat tovább a sorozatban. A találkozó során a Körmend húzóember, Jadon Varnado csuklósérülést szenvedett, így a ponterős légiós játéka kérdésessé vált a péntek esti mérkőzésen.

Hiányzóból sajnos nálunk sincs hiány, hiszen Wirth Ádám és Kerpel-Fronius Gáspár továbbra sem bevethető, Cameron Naylor-ral pedig szerződést bontottunk – így a Körmend elleni mérkőzésen három külföldi kosaras, Morris Curry, Ante Krapic és Brian Asbury lép majd pályára. Debütálhat viszont az új igazolásunk: a legutóbb Veszprémben kosarazó Kovács Ádám a 2017-18-as idényben játszott már nálunk, most pedig visszatért csapatunkhoz, mellette pedig újra szerelést ölt saját nevelésű játékosunk, Mike János is.

A Körmend legutóbb elveszítette hazai veretlenségét a bajnokságban, miután kikapott a Pécstől: Matthias Zollner együttese viszont ezzel együtt is őrzi második helyét a bajnoki tabellán, hiszen kétmeccses előnye van a harmadik Paks előtt, és ugyanennyivel van lemaradva a listavezető Falcótól.

Csapatunk számára nem egyszerű a helyzet, hiszen négy győzelem a hátrány az előttünk álló Sopron-Kaposvár duóval szemben, és az előttük álló kettős, a Kecskemét-Oroszlány duó pedig öt-öt sikerrel áll jobban nálunk. A Körmend legyőzése a hiányzókkal és négy légióssal is bravúr lenne – így viszont óriási tettnek számítana, ha sikerülne elkapni a vasiakat péntek este.

Egy jegy áráért ketten – ez a mottója a pénteki akciónknak, amellyel szurkolóinkat várjuk, ennek értelmében minden megvásárolt belépő még egy fő belépésére jogosít, így két szurkoló egy jegy áráért tekintheti meg a Körmend elleni találkozót.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést Kapitány Gellért, Nagy Viktor és Farkas Gábor sporttársak vezetik, míg ellenőrként dr. Gincsai János sporttárs működik közre.