Hazai meccsel nyitjuk a februárt

Három idegenbeli találkozót követően játszhatunk újra szurkolóink előtt.

Hét kemény napot zártunk, hiszen egy hét leforgása alatt három idegenbeli meccsen kellett pályára lépnünk. Most viszont volt az egész hét a rendelkezésünkre állt a következő bajnoki előtt, és újra szurkolóink előtt játszhatunk: 2024-ben második alkalommal játszunk az újszegedi sportcsarnokban, szombaton 18 órától a Kecskemétet fogadjuk.

Ellenfelünk 18 forduló után a sereghajtó pozíciójában áll, de ugyanannyi győzelmet számlál (6), mint a 12. Budapesti Honvéd, és a hatodik Körmendhez képest is csak két győzelem a hátránya. A Kecskemét két vereség után érkezik majd hozzánk, legutóbb fontos meccset veszítettek a Honvéd ellen, előtte pedig az Alba Fehérvár ellenében maradtak alul.

A szombati meccshez képest kereken három hónapja, novemer 3-án találkoztunk már a kecskemétiekkel, akkor 98–95-re nyerni tudtunk. A KTE-t akkor még Forray Gábor irányította, a csapat vezetőedzői posztját azonban azóta a korábbi szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan tölti be – Marko Lukovics személyében pedig egy légiós is csatlakozott a kecskemétiekhez a szezon közben.

Fontos mérkőzés vár ránk, a Kecskemét egy minőségi, rutinos csapat, nem szabad kiindulni a tabellából. Évek óta együtt készül a csapat magja, a rendszer pedig nem változott, aminek köszönhetően minden hibát kegyetlenül megbüntet ellenfelünk. Akkor a legveszélyesebbek, amikor saját ritmusukban játszanak, ezt kell kontrollálnunk. Nagy energiára és maximális koncentrációra lesz szükség a sikerhez. A héten nyugodtan tudtunk készülni, remélhetőleg hazai pályán sikerül behúznunk ezt a mérkőzést – mondta Nikola Lazics vezetőedzőnk a bb1.hu portálnak.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Goda László, Györfy Rúben és Horváth Csongor Béla vezetik, a találkozó ellenőre dr. Gincsai János Péter lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Faragó Imre)