Hazai meccsel nyitjuk az évet

Három hét után ismét a Körmenddel játsszunk.

Szerdán 18 órától hazai mérkőzéssel folytatódik számunkra a bajnokság: a 2022-es év első találkozóján az Egis Körmend lesz az ellenfelünk.

A vasiakkal három hete, december 15-én találkoztunk: akkor Jesse Hunt nélkül szenvedtünk 97–74-es vereséget. Azóta a Körmend nem talált legyőzőre, további négy hazai mérkőzését is megnyerte, így zsinórban öt győzelem után érkeznek hozzánk ; legutóbb az Oroszlányt győzték le hazai pályán 77–65-re.

Az óévet egy soproni vereséggel zártuk, azonban megmutattuk, hogy a topcsapatok ellen is komoly teljesítményre vagyunk képesek – elég csak a Szolnok elleni meccsünkre gondolni. Ha nem is egy egész hét, de valamennyivel több idő állt most rendelkezésre a felkészülést illetően, mint legutóbb, amikor háromnaponta játszottuk a meccseket.

A bombaformában lévő Körmend ellen tehát nehéz feladat vár ránk: három hete az agresszív védekezés ellen nem találtunk fogást, így sima vereséget szenvedtünk. Ez most is kulcskérdés lehet, szerdán melyik csapat tudja majd jobban kontrollálni a másik játékát.

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Praksch Péter, Fodor Attila és Lengyel Ádám vezetik, míg ellenőrként Bogárdi János működik közre.

További információ még, hogy a Zsíros Tibor Magyar kupa nyolcas döntőjére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége január 11-én, azaz jövő héten kedden, 12 órától tartja meg a sorsolást: ekkor eldől, mely csapattal találkozunk a negyeddöntőben. A sorsolást az MKOSZ YouTube-csatornáján lehet majd élőben követni.

(Fotó: Karnok Csaba, Délmagyarország)