Hosszabbításban győztük le a Kaposvárt

A rossz kezdés után sikerült megszerezni a negyedik győzelmünket.

Marko Boltics vállalni tudta a játékot a borzasztóan fontos Kaposvár elleni, szerdai mérkőzésen: irányítónk a szombaton elszenvedett bokasérülését követően kezdőként volt ott a pályán.

Rosszul kezdtük azonban a meccset, a vendégek sorra szerezték a kosarakat, amikre nem tudtunk válaszolni, így 12-1-es KKK-vezetést követően kellett időt kérnie Andjelko Mandicsnak. A negyed hátralévő részében feljavultunk, és csak kétpontos hátrányban voltunk tíz percet követően. A második negyedben azonban Nenad Sulovics kosarával előbb egyenlítettünk (27-27), majd Marko Boltics triplájával már a vezetést is megszereztük. A folytatásban közelítettünk a tízpontos előnyhöz, de a Kaposvár ennyire távol nem engedett bennünket – hiába volt jóval több támadólepattanónk, a Delfinek a palánk alatt jobban éltek Fekete Ádám tanítványai – majd hosszú idő után Ubilla triplájával már a Kaposvárnál volt az előny. (57-59)

Sok hiba jellemezte a találkozó hajráját, Ponjavics hármasával 67-66-ra ugyan vezettünk, de előbb Sulovicsot, majd Vágvölgyit is elveszítettük kipontozódás miatt. Utóbbi faultját követően Hendlein dobhatott két büntetőt, de csak az egyiket értékesítette: a hátralévő kilenc másodpercben Green megnyerhette volna a meccset, de nem a gyűrűben landolt a középtávolija, így 67-67 – jöhetett a hosszabbítás.

Ezt már sikerült abszolválnunk: a Kaposvár két távoli dobást is kihagyott, amiből viszont ziccereket dobhattunk, így végül sikerült megnyernünk a találkozót, így győzelmek számában beértük a Kaposvárt a tabellán.

A sikerben kulcsszerepe volt Marko Bolticsnak, irányítónk közel járt a tripla-duplához: 27 pontja mellett kilenc lepattanót és kilenc gólpasszt termelt, és volt öt kiharcolt faultja és két szerzett labdája is. Szintén remek estét produkált Alekszandar Ponjavics: 20 pont, nyolc lepattanó és három gólpassz, valamint hat kiharcolt fault került a neve mellé. Vágvölgyi Ákos négy lepattanót és két kiharcolt faultot, Juhos Levente két pontot, nyolc lepattanót és egy-egy szerzett és eladott labdát jegyzett, míg Nenad Sulovics 10 pontját öt lepattanóval, két szerzett labdával, egy gólpasszal öt beütött és kiharcolt faulttal tette teljessé. Révész Ádám csereként beszállva 12 percet kapott, kilenc pont és három lepattanó a mérlege, Kerpel-Fronius Gáspár pedig 26 perce alatt 5 pontot és két szerzett labdát tudott felmutatni.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 81-73 (17-19, 20-13, 17-16, 13-19, 14-6)hosszabbítás után
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 15. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Papp P., Rácz Zs., Hervay T. (Gorka Sz.)
Naturtex-SZTE-Szedeák: BOLTICS 27/3, Vágvölgyi, Green 8, Juhos 2, Sulovics 10/6. Csere: Kerpel-Fronius 5, Révész 9, PONJAVICS 20/6. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kaposvár: UBILLA 15/6, Johnson 6, Markovics 14/6, HENDLEIN 16, Spica 12. Csere: Halász, Baki 10/6, Bogdán. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Kipontozódott: Sulovics (40.), Vágvölgyi (40.) ill. Johnson (45.)

Andjelko Mandics: – A győzelem ellenére felemás érzéseim vannak. Egyrészt büszke vagyok a srácokra, másfelől viszont úgy érzem, hiányzik az önbizalmunk. Ennél a klubnál mindenki bízik ezekben a játékosokban, mégis önbizalom nélkül játszunk. Sokszor mint a futballisták egy kihagyott ziccer után, fogtuk a fejünket, pedig a nagy játékosok is elrontanak dobásokat. Szerencsénk is volt, lett volna lehetőségünk lezárni a meccset, de ez nem sikerült, a hosszabbításban viszont felülkerekedtünk ellenfelünkön.

Fekete Ádám: – Gratulálok a Szegednek! A lepattanókból és az eladott labdákból hússzal többször dobhatott rá a Szedeák, ez döntött el a mai meccset. Volt több olyan szituáció, ahol eldönthettük volna a mérkőzést, de ez nem sikerült.

Alekszandar Ponjavics: – Egyre jobban játszunk, legutóbb a Szolnok ellen a szerencse is hiányzott. Ma a vártnál nehezebben nyertünk, gratulálok a csapatomnak, mert nagyot küzdöttünk, védekezésben lassabban kezdtünk, de csak a győzelem számít.

Baki Gergely: – Gratulálok a Szegednek! Sajnos sokkal több második esélyt adtunk ellenfelünknek, rengeteg eladott labdánk volt, és sok támadólepattanót engedélyeztünk. A hosszabbításban többen is hibáztunk, amit nagyon sajnálunk, hiszen egy fontos meccset szerettünk volna megnyerni.

(Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu)