Idegenben győztük le az Albát

A negyedik negyedben döntöttük a saját javunkra a meccset.

Az Alba Fehérvár vendégeként folytattuk a középszakasz alsóházát, a hazaiak három légiósuktól is megváltak a meccs előtt, és Lóránt Péter sem volt ott az Albában.

Az első negyed jobb játéka után a második tíz percet rosszul kezdtük, az Alba egy 11-0-s futással megfordította a meccset, de szerencsére nem tett szert akkora előnyre, hogy ez eldöntse a találkozót. A harmadik negyed végére egálra álltak a csapatok, 50-50-ről vághattak neki a felek a záró játékrésznek – a hazaiaktól pedig kiszállt a rosszul talajt fogott Cabezas is.

Az utolsó tíz percben pontosabbak voltunk támadásban, miközben a fiatalok is sok játéklehetőséget kaptak: sikerült meglépnünk pár ponttal, Goldring Bence triplája után egy picit meg is nyugodhattunk, majd ezt az előnyt megtartottuk a találkozó végéig.

Győztünk tehát a szezonbeli utolsó olyan mérkőzésen, amelyet nem a TF Budapesttel játszunk – pénteken fővárosi ellenfelünk még az alsóház keretein belül érkezik Szegedre. A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes lesz.

Alba–Naturtex-SZTE-Szedeák 64–70 (17–19, 19–14, 14–17, 14–20)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, alsóház, 5. forduló. Székesfehérvár, 300 néző. Vezette: Benczur, Hervay, Győrfy.
Alba Fehérvár: CABEZAS 11/6, Keller 10/6, Filipovity 9, Varga 6, Peterson 9. Csere: Tóth 13/3, Peringer 2, Seyi 4, Polster. Vezetőedző: Jesus Ramírez.
Naturtex-SZTE-Szedeák: BOLTICS 9/3, Wirth 5/3, Ponjavics 11, Juhos 8, SULOVICS 13. Csere: Krapic 13, Kerpel-Fronius 2, Bonifert 1, Goldring 6/3, Révész 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: Krapic (40.).

Andjelko Mandics: – A védekezésünk jól működött, és a fiatalok is több percet kaptak, de akadtak hibáink is. Összességében azonban pozitív a kép, örülök, hogy javuló tendenciát mutatunk a ránk váró fontos feladatok előtt.

(Fotó: Török János / Délmagyarország)