Idén harmadjára is legyőztük a DEAC-ot

Ezúttal is izgalmas csata volt, megvan az újabb siker a középszakaszban.
A DEAC elleni hazai mérkőzéssel folytatódott a középszakasz számunkra: a vendégektől hiányzott a műtéten átesett Tóth Ádám, valamint korábbi játékosunk, Kerpel-Fronius Gáspár.

Nehezen indult be a meccs, közel három percet kellett várni az első kosárra, amit Aska szerzett: erre viszont nyolc ponttal feleltünk. Innentől kontrolláltuk a meccset, és folyamatosan nálunk volt az előny, egészen a második negyed közepéig: ekkor Hagins betörése után 33–32-nél átvették a vezetést a hajdúságiak, időt is kértünk. Erre egy 6–0-ás futás érkezett a részünkről, így gyorsan újra nálunk volt a stabil előny: igaz, ebből egyetlen pont maradt a nagyszünetre, 43–42.

Nagyszerűen kezdtük a második félidőt: bő három perc elteltével ugyanis 10–3-ra vezettünk a negyedben, Davis és Cook is bedobott egy-egy hármast, miközben Alston blokkolt ismét, 53–45-nél kért időt a DEAC. Hagins pontjaival két pontra ugyan fel is jöttek a vendégek, de Bognár büntetőivel megmaradt az előnyünk a negyed végéhez közeledve, 59–55. Hagins technikaija után Persons bedobta a büntetőt, így öt ponttal vezettünk az utolsó felvonás előtt.

Az utolsó játékrészben sem változott a helyzet, amikor közelebb jött a DEAC, rendre volt válaszunk, az utolsó öt perc előtt Persons tempójával állt vissza az ötpontos különbség, 75–70, igaz, ekkorra már Filipovics begyűjtötte az ötödik személyi hibáját. A két csapat elmúlt meccseihez méltó végjáték bontakozott ki, főleg, hogy Kerpel-Fronius Balázs reklamálásért kapott technikaija után Aska büntetőből már kiegyenlített, 75–75. Mindkét csapat sokat hibázott, és feszült is volt a meccs, Berényi Sándor is kireklamált egy technikait, Persons, majd Cook büntetőivel újra nálunk volt az előny, majd Bognár oldott meg egy közelit, 82–77-re vezettünk, 1 perc 45 másodperc volt az órán, amikor időt kértek a vendégek.

Persons kulcsfontosságú triplát süllyesztett el, majd a büntetővonalról sem hibázott, bő fél perccel a vége előtt így 10 ponttal léptünk meg, 87–77. Cook zsákolt egy látványosat, így az utolsó perc már nem hozott izgalmakat: végül 91–82-re nyertünk, és a szezonban harmadjára is legyőztük a DEAC csapatát.
Folytatás szerdán az Oroszlány otthonában.

Naturtex-SZTE-Szedeák-DEAC 91-82 (23-17, 20-25, 24-20, 24-20)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, középszakasz, középház, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. vezette: Praksch, Nagy V., Török.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 32/12, Cook 9/3, Balogh 4, BOGNÁR 12/3, ALSTON 10. Csere: Davis 13/3, Kerpel-Fronius B., Polányi, Keller I. 4, Szatmári 3/3, Filipovics 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
DEAC: HAGINS 15/6, POLYÁK 16/12, Valerio 2, Aska 17, Dzeletovics 3. Csere: Thames 12, Drenovac 14, Kovács, Gáspár 3/3, Neuwirth. Vezetőedző: Berényi Sándor.
Kipontozódott: Filipovics (31.).

Simándi Árpád: – Nagyon köszönöm a szegedi közönség szurkolását, hiszen ma is nagyon jó hangulatot teremtettek! Hullámzó mérkőzés volt, a DEAC a sérülésektől függetlenül egy jó csapat. A végén jobb döntéseket hoztunk, jó védekezéseinkből pedig gyors kosarakat tudtunk szerezni, ezzel sikerült nyernünk, gratulálok ehhez a srácoknak! További sok sikert kívánok a DEAC-nak!

Bognár Kristóf: – Gratulálok a csapatomnak, egy nagyon fizikális mérkőzést tudtunk megnyerni! Tudtuk, hogy annak ellenére is egy veszélyes DEAC érkezik, hogy több sebből véreznek, hiszen mély kerettel bírnak. Biztosak voltunk benne, hogy az alapszakaszbeli két vereség után meg akarják mutatni magukat, tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Nem tudtuk kihasználni az előnyünket, mindig visszaengedtük az ellenfelünket. A végén összeszedettebbek voltunk, és mondhatom, megérdemelten nyertünk.

Berényi Sándor: – Gratulálok a Szegednek! Ma egy jobbik arcunkat mutattuk, ami a küzdést és a harciasságot illeti. Ha ezen az úton haladva még fejlődni tudunk, akkor ki tudunk lábalni ebből a borzasztó helyzetből. A távoli dobások hatékonysága volt a különbség a két csapat között, rengeteg üres dobást hibáztunk. A lepattanókban felülmúltak bennünket, ez több labdát is eredményezett a hazaiaknak. Talán a festékben lehettünk volna agresszívabbak. Akadtak ugyan biztató periódusok, de olyan helyzetben vagyunk, amikor ezek a meccsek nem jönnek össze. Remélem, ez megváltozik a jövőben.

Gáspár Mátyás: – A csapat akaraterejéből nagyon sokat láthattunk, nagyon fizikálisan próbáltunk játszani. A végjátékban mi két kulcsszituációban dobásokat hibáztunk, a hazaiak pedig értékesítették a büntetőket. Jobb százalékkal triplázott a Szeged, ezek döntötték el a mai meccset. 

(Fotó: Kuklis István, Délmagyarország)