Igyekszik megfelelni

U20-as játékosunk több kategóriában is vezeti a korosztályos ranglistát, miközben a szezon eleje óta a felnőttekkel készül.

Dupla győzelemnek örülhettünk az elmúlt hétvégén, hiszen felnőtt csapatunk mellett U20-as gárdánk is legyőzte az Alba Fehérvárt.

– A csapatjáték a mi erősségünk, ehhez az kell, hogy mindenki hozzááadja egy meccsen azt, amit tud. Az Alba ellen ez sikerült, voltak már ugyan jobb meccseink, amikor vereséget szenvedtünk, de most végre összeálltunk. Egy új csapatról beszélünk az esetünkben, aminek időre volt szüksége ahhoz, hogy összeszokjon, de mostanra megvan az a taktika, amivel nyerni tudunk – mondta a meccset követően az U20-as csapat játékosa, Csornai Csaba.

A fiatal kosaras tavaly nyáron a Szolnok csapatától érkezett klubunkhoz, a szezon eleje óta pedig Bella Ádámmal együtt rendszeresen a felnőtt csapattal készül.

– Jól érzem magam Szegeden, mindenki jól fogadott bennünket, élvezem az ittlétet. Új élmény volt, hogy a felnőttekkel edzhetek, próbálok mindig száz százalékot beleadni az edzéseken, és a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.

17 forduló után Csornai Csaba három kategóriában is az élmezőnyben áll az U20-asok között: övé ugyanis a legmagasabb pontátlag (21.06), a legmagasabb lepattanóátlag (11.29) és második heyen áll a VAL-átlagok (28.24) rangsorában.

– Nagyrészt az én feladatom a pontdobás és a lepattanószedés. Örülök, hogy sikerül felnőnöm ehhez a feladathoz, igyekszem mindig a maximumot kihozni magamból – mondta Csornai Csaba, aki másodéves hallgató a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán, kereskedelem és marketing szakon.

– Úgy érzem, főleg fizikálisan sokat fejlődtünk. Nagyon sokat számít az, hogy felnőttek között edzünk és játszunk, ez pedig az előnyünkre válik. Örülök neki, hogy számítanak rám, azon vagyok, hogy elégedettek legyenek velem – zárta Csornai Csaba.

(Fotó: Faragó Imre)