Indul a playout

Az alsóházi rájátszás első fordulójában a Paksot fogadjuk szombaton 18 órától.

A magyar kupában szerzett ezüstérem után jön a bajnokság utolsó, legfontosabb szakasza. Mint az az alapszakasz 26. fordulója után kiderült, nem sikerült bejutnunk a negyeddöntőbe, ennek értelmében a playoutban leszünk érdekeltek a szezon hátralévő részében.

Ez tíz mérkőzést jelent, ahol nem kevesebb a tét, mint a bentmaradás: a tizedik forduló után ugyanis az utolsó helyen álló csapat búcsúzik az A csoporttól. Ezt a szakaszt a Paks elleni hazai mérkőzéssel nyitjuk szombaton 18 órától, miután csapatunk a 11., a paksiak a 12. helyen végeztek az alapszakaszban.

A csapatok nem hozzák magukkal az eddig elért eredményeket, hanem kapott pontokkal kezdik a playoutot: a kilencedik Oroszlány hat, a 10. Körmend öt, csapatunk négy, a Paks három, a Kecskemét kettő, míg a Kaposvár egy ponttal rajtol ebben a tíz mérkőzésben A győzelemért két, míg a vereségért egy pont jár.

Az alapszakasz során az idegenbeli mérkőzést elveszítettük a paksiakkal szemben (december 9-én 87–78-as vereséget szenvedtünk), azonban szűk egy hónapja az újszegedi sportcsarnokban többek között Noah Locke 41 pontjának köszönhetően 92–87-re nyertünk az ASE ellen.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Győrffy Pál Attila, Ádám József és Lengyel Ádám vezetik, a találkozó ellenőre Mocsai László lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Faragó Imre)