Ismétlésre készülünk

Pénteken 18 órától az Alba lesz az ellenfelünk.

Igazi rangadóval folytatjuk, hiszen ötödik helyen álló csapatunk az éppen előtte álló Alba Fehérvárt fogadja pénteken: ami pedig az igazi pikantériáját adja a találkozónak, az az, hogy nem is olyan régen, január 2-án egy nagyon szép győzelmet szereztünk Székesfehérváron, ahol a játékot végig irányítva, végül 87–78-ra nyertünk.

Az Alba azóta nagyszerű formába került, hiszen ezt követően hat meccset nyertek zsinórban: ez a sorozatuk éppen kedden szakadt meg, a Falco otthonában 95–84-re kapott ki aktuális ellenfelünk. Ezzel továbbra is csapatunké az NB I./A csoport leghosszabb győzelmi szériája, egymás után a hetedik győzelmünket arattuk Székesfehérváron, ez szakadt meg pár nappal később az Oroszlány ellen.

Minden bizonnyal tehát roppant motivált ellenfél érkezik az újszegedi sportcsarnokba, amelynek kerete a héten egy új légióssal bővült. Az amerikai Zaid Hearst csatlakozott az Albához, aki ezen a mérkőzésen debütálhat – nekünk is lehet olyan játékosunk, aki először játszhat Szedeák-színekben, hiszen a hét eleje óta velünk van Bognár Kristóf.

Az is eldőlt, hogy biztosan ott leszünk a magyar kupa nyolcas döntőjében. Az MKOSZ arról döntött, az elmúlt évekhez megszokottan az első 13 forduló eredményei döntenek arról, mely nyolc csapat vehet részt a tornán. Egy pótolt meccsünk van ebből a körből, az odavágókat 8 győzelemmel és 4 vereséggel abszolváltuk, az már biztos, hogy ezzel az első nyolc csapat között leszünk, így 2017 után újra ott leszünk a döntőben.

Visszatérve a péntek esti meccsre, ahhoz, hogy ismét nyerjünk, hasonló teljesítményre lesz szükség, mint amit január 2-án is mutattunk, hiszen az Alba a bajnokság egyik legerősebb csapata. Ezt igyekezett hangsúlyozni Szrecsko Szekulovics is, vezetőedzőnk szerint kiemelt fontosságú lesz a védekezésünk, ami nagyszerűen működött az első mérkőzésen is. Érdekesség, hogy egyszer már játszottunk az Albával az újszegedi sportcsarnokban, akkor azonban az edzőmérkőzésen egy ponttal nyert a fehérvári csapat.

A pénteken 18 órakor kezdődő, zárt kapus mérkőzést a MindiGO Sporton élőben lehet majd követni, a találkozót Praksh Péter, Ádám József és Frányó Péter vezeti.