Itt a javítási lehetőség

A két ünnep között két mérkőzést is játszunk az újszegedi sportcsarnokban.

Szomorúan telhetett a karácsonyunk, hiszen azt követően, hogy szombaton a TF Budapest otthonában sem tudtunk győzni, legutóbbi hat mérkőzésünkön egyaránt vereséget szenvedtünk. A két ünnep közötti időszak azonban javítási lehetőséget kínál számunkra, hiszen két találkozót is játszunk az óévben: előbb december 27-én, csütörtökön 18 órától a Sopron KC együttesét fogadjuk.

A soproniak egy magabiztosan győzelemmel melegítettek a csütörtöki találkozóra, miután odahaza több mint száz pontot szerezve legyőzték a Debrecen csapatát. (102-85) Ezt megelőzően Budapesten örülhettek győzelemnek a TF vendégeként – egyben ez a meccs jelenti a Hűség városának csapatának egyetlen idegenbeli győzelmét is.

Ellenfelünknél a két amerikai légiós kifejezetten jó idényt fut. Az irányító Warner pontátlag (18.73) és gólpasszátlagban (5.73) is remekül teljesít, ahogyan a center poszton bevethető Gordon a 9.18-as lepattanóátlaga mellett 13.09 pontot átlagolt az eddigi bajnokikon.

Ami a közös történelmet illeti, a legutóbbi három hazai mérkőzésünket egyaránt megnyertük a Sopronnal szemben, sőt, 2017 áprilisában idegenben is sikerült győztesen elhagynunk a pályát.

A Sopron számára a Magyar Kupa nyolcas döntője szempontjából is fontos lehet a szegedi mérkőzés, mert ha nyerni tudnának, akkor komoly lépést tennének a felé, hogy ott legyenek a kupadöntőben. Számunkra a kupadöntő ugyan már nem elérhető, de égető szükség lenne a sikerre, amelynek ízét két hónapja nem ízlelhettük meg.

A csütörtökön 18 órától kezdődő mérkőzés játékvezetői Praksch Péter, Minár László és Goda László lesznek, míg ellenőrként dr. Páli Kálmán működik közre.