Itthon is legyőztük az Albát

Megvan a klubrekord beállítása, remek játékkal nyertünk az Alba ellen.

Január 2-án fantasztikus győzelmet arattunk az Alba Fehérvár otthonában, most pedig arra készültünk, hogy hazai pályán is legyőzzük a székesfehérvári csapatot – ebben már segítségünkre lehetett a héten igazolt Bognár Kristóf, míg a vendégeknél Zaid Hearst volt ott első mérkőzésén.

Nagyszerűen kezdtünk, tripláinknak köszönhetően sikerült meglépnünk, 21–9-nél azonban egy picit megtorpantunk. Ekkor az Alba három pontra zárkózott, és Hearst még közelebb is hozta a vendégeket, de Govens negyedet lezáró ejtésével végül maradt az öt pont.

A folytatásban is jól sültek a kinti dobások, Djordje Dzseletovics és Keller Iván is bedobott egy-egyet kintről, miközben Bognár Kristóf is megszerezte első szegedi pontjait: 37–25-nél kért időt Forray Gábor. A félidőre sikerült tartani ezt a különbséget, 50%-al dobtuk a triplákat, miközben figyeltünk a labdára is, és minden statisztikai adatban jól teljesítettünk – ugyanakkor Fehérváron a remek első félidőt egy szorosabb második követte.

Úgy tűnt, ez ezúttal is így lesz, mert három rossz támadással kezdtünk, Szrecsko Szekulovics időt is kért. Ezt követően sikerült rendezni a sorainkat, Brown fontos labdaszerzése, majd zsákolása mellett triplákkal is jelentkezett, így sikerült visszavennünk az irányítást. Sőt, a többiektől is jött az extra: támadásban nagyszerűen teljesítettünk, így kényelmes helyzetből várhattuk az utolsó negyedet.

Lendületünk ekkor sem kopott meg, az Albát nem engedtük vissza a meccsbe, így végül nagyon sima, 25 pontos sikert arattunk. Mindez azt jelenti, hogy oda-vissza legyőztük a fehérváriakat, összességében pedig megszereztük a tizenharmadik bajnoki sikerünket: ezzel beállítottuk a szezoncsúcsot, ami az alapszakaszban elért győzelmeket illeti.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 94–69 (23–18, 23–15, 23–22, 25–14)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch, Ádám, Frányó.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 5, GOVENS 25/12, BROWN 18/12, DZSELETOVICS 18/3, DICKEY 17. Cserék: Polányi, Kerpel-Fronius B., Keller 5/3, Bognár 6, Olasz, Balogh. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Alba: Turner 10/3, Curry 7/3, Lukács 2, DAVIS 17/3, Ahmad 8. Cserék: Hearst 7, Takács Ma., Takács Mi., VOJVODA 16/9, Omenaka 2, Csorvás Vezetőedző: Forray Gábor.

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon nehéz kétszer legyőzni egy ilyen csapatot, mint az Alba, amelyhez még egy légiós is érkezett az előző meccsünkhöz képest. Nagyon jól, koncentráltan védekeztünk, sok energiával játszottunk, ha pedig sok energiát teszel egy meccsbe, akkor jön az eredmény. Nagyon jól dolgoztak a srácok az edzéseken is, ott is sok energiával készültek erre a meccsre. Sajnálom, hogy ilyen meccseken nem lehet jelen a szegedi közönség. Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, remélem, mindenki egészséges marad a továbbiakban is. Bognár Kristóf érkezése is sokat jelent, jól játszott ma, de ismerem, tudom, hogy mire képes. Fontos, hogy a fiatalok is jól játszottak. Büszke vagyok a srácokra, remek emberek alkotják a csapatomat!

Govens Darrin: – Próbáltunk ismét csapajátékot játszani, és a kezdetektől fogva több energiával játszani, mert ezekkel gondunk volt az elmúlt meccseken. Az edzéseken is jól dolgoztunk, ezt szerettük volna átültetni a meccsre is. Mindig motiváltan lépek pályára, függetlenül attól, ki az ellenfél. Az Alba egy nagyon jó csapat, tele remek játékosokkal, így ma egy nagyon értékes győzelmet szereztünk. Boldogok vagyunk, de már a következő meccsekre készülünk.

Forray Gábor: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyerte meg a meccset! Sajnos a csapatom nem azt az arcát mutatta, amit valóban tud. A küzdés és az akarat megvolt, de egyszerűen nem mozogtak a lábak. Mentális fáradtságot is látok a csapaton, sok szabad labdáról lecsúsztunk, elkéstünk, rosszul kommunikáltunk, a Szeged pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Bár visszajöttünk a meccsbe, de a kulcspillanatokban rendre hibáztunk, a Szeged pedig ezeket büntette. Amikor zárkóztunk, akkor elképesztő egyéni akciókból szereztek kosarat. 94 pontot kapva nem lehet nyerni, de nem tudunk edzeni, hiszen egymás után jönnek a mérkőzések. Ebben a helyzetben sokat számít az egy hét pihenő, a Szedeáknak ez most megvolt, jobbak és frissebbek voltak. Sok sikert kívánok a Szegednek a jövőben! Szeretnénk jól abszolválni a szünetig hátralévő két mérkőzést, majd rendezzük a sorokat.

Stacy Davis: – Rosszul játszottunk az első félidőben, nem tudtuk tartani a Szeged kulcsembereit, így nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket meg tudjuk nyerni, jobban kell védekeznünk, kommunikálnunk, hiszen 90-nél több kapott ponttal nehéz mérkőzést nyernünk.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)