Itthon küzdhetünk tovább a play-offért

Szombaton 18 órától a Paks lesz az ellenfelünk az újszegedi sportcsarnokban.

Már csak három forduló van hátra az alapszakaszból, de megjósolhatatlan, hogy ki folytathatja majd a felsőházi rájátszásban, és mely csapatok alkotják majd a play-out mezőnyét a 26. fordulót követően.

Csapatunk a Kaposvár elleni győzelmet követően 9 győzelemmel és 14 vereséggel áll, szombaton 18 órától pedig az a Paks lesz az ellenfelünk hazai pályán, amely szintén ilyen mérleggel bír. Az ASE két elveszített mérkőzésből érkezik hozzánk szombaton, legutóbb a Budapesti Honvédtól hazai pályán kaptak ki (63–78), előtte edig az Alba Fehérvár vendégeként szenvedtek vereséget (105–76).

December 9-én Pakson találkoztunk aktuális ellenfelünkkel, akkor 87–78-ra az ASE győzött. A paksiakkal szemben hazai pályán eddig 20 alkalommal találkoztunk, ezekből nyolcszor sikerült nyernünk – legutóbb tavaly májusban 95–74-re nyertünk az alsóházi rájátszásban az ASE ellen.

Akkor az a Kassim Nicholson szerzett 27 pontot, aki ebben a szezonban már a paksiakat erősíti, korábbi amerikai légiósunk pedig új csapata második legponterősebb játékosának bizonyul, hiszen eddigi 17 mérkőzésen 18 pontot átlagolt.

A mérkőzésen velünk szurkolhat a Szegedi Tudományegyetem Tehetség hálózatának 200 tagja, akik klubunk, valamint a Szegedi Tehetséggondozó Tanács együttműködésének köszönhetően lehetnek ott az újszegedi sportcsarnokban.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Benczur Tamás, Ádám József és Lengyel Ádám vezetik, a mérkőzés ellenőre Balogh László György lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Kamenik Balázs)