Itthon zárjuk az alapszakaszt

Szombaton 18 órától az Oroszlány lesz az ellenfelünk.

Utolsó fordulójához érkezett az idei szezon alapszakasza: csapatunk szombaton 18 órától az újszegedi sportcsarnokban az Oroszlányt fogadja a zárókörben.

A 26. fordulót a 13. helyről várhatjuk, ám erről a helyről még elmozdulhatunk: ehhez a képlet egyszerű, nekünk mindenféleképpen le kell győznünk az Oroszlányt, miközben a Budapesti Honvédnak nem szabad nyernie a Szolnok vendégeként. Ebben az esetben a 12. helyen zárjuk az alapszakaszt, minden más eshetőségben viszont maradunk a 13. helyen. Mindennek azért van jelentősége, mert az alsóházi play-outban az alapszakasz eredményét nem viszik tovább magukkal a csapatok, hanem kapott pontokkal kezdik meg a szereplésüket, a 13. helyezett kettő, a 12. helyen végzett csapat pedig három ponttal rajtolna az április 12-én kezdődő play-outban.

Ugyanakkor az Oroszlány ellenében nem örülhettünk sikernek mostanában, hiszen az OSE ellen lejátszott legutóbbi hat mérkőzést egyaránt elveszítettük: utoljára 2020 októberében, hazai pályán tudtunk legyőzni az Oroszlányt. A két csapat legutóbbi meccsén, december 21-én 87–69-es vereséget szenvedtünk idegenben.

Ellenfelünk győzelemből érkezik az alapszakasz utolsó fordulójára, hiszen legutóbb a Zalaegerszeg ellen nyerni tudott az OSE hazai pályán (88–74). Számukra is lesz még tét, hiszen az eredmények alakulása esetén a 10. helyre léphetnek előre, ami szintén több pontot jelentene az alsóházi play-outban.

Az utolsó forduló mérkőzéseit egyidőben, szombaton 18 órától rendezik. Az már biztos, hogy a play-out során találkozunk a Nyíregyháza, a Honvéd, az Oroszlány, és a Kaposvár csapatával, ám hogy ki lesz a hatodik résztvevő rajtunk kívül, az szombat estére derül ki: a DEAC, a Körmend, vagy a Paks kerülhet még az alsóházba.

A szombaton 18 órától kezdődő mérkőzést Goda László, Makrai Márton és Balog György Attila vezetik, a mérkőzés ellenőre Fekete László lesz. Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül.

(Fotó: Faragó Imre)