Izgalmas meccset nyertünk meg

Tizenhatpontos hátrányból fordítottunk, és győztük le a Kaposvárt.

Immáron négy légióssal fogadtuk a szünetet követően a Kaposvárt: a kezdőcsapatban kapott helyet Durand Scott, a vendégek új külföldije, Marko Csakarevics a kispadon kezdett.

Rashaun Davis triplája nyitotta a meccset, amire Scott felelt: gyorsan megvolt az amerikai első szegedi hármasa. Ezt követően azonban szinte folyamatosan a Kaposvár vezetett, amely több támadólepattanót is szedett, valamint Dramicsanin eredményes volt kintről is – így a negyed végére már kilenc ponttal lépett meg a somogyi együttes.

A második negyedben is inkább a Kaposvár irányított, védekezésben több hibát követtünk el, így a KKK folyamatosan növelte előnyét: a negyed során már 16 pontos hátrányban is voltunk. Tíz alá nehezen férkőztünk, sokáig csak Morris Curry két triplája jelentette pontjainkat, majd a félidő végére megráztuk magunkat: egy 9-0-ás rohammal rögtön nyílttá tettük a meccset. Fizikális és kemény meccs volt, sok-sok faulttal – ám a nagyszünetre öt pontra vissza tudtunk kapaszkodni, 39-44-ről indult a harmadik negyed.

A második félidőt jobban kezdtük: mi több, Morris Curry tempója után utol is értük ellenfelünket, a negyed felénél, 51-51-nél időt kért Ivkovics Sztojan. Hétpontos előnyben is voltunk Durand Scott ziccere után, viszont két perc sem volt hátra a negyedből, amikor Krnjajski két pontra hozta fel az övéit, 63-61-nél időt kért Szrecsko Szekulovics. Az utolsó negyed előtt azonban újra egalizált a Kaposvár – így 66-66-ról indulhatott a záró felvonás.

Elúszni látszott a meccs, mert Norfleet triplája után már hét ponttal vezetett a negyed felénél a Kaposvár – csakhogy ekkor ismét sikerült felzárkóznunk, Kovács Ádám remek hát mögötti passza után Asbury értékesítette a ziccert, amivel 74-75 volt az állás három és fél perccel a vége előtt. Gyorsan második idejét is kikérte Ivkovics, mivel Scott, majd Asbury kosaraival már három ponttal nálunk volt az előny, 78-75,két és fél perc volt az órán.

Kovács Ádám lent maradt egy lepattanóért vívott csata után: sérülését követően nem is tudta folytatni a játékot. Ismét amerikai centerünk szerzett kosarat, de a Kaposvárnak akadt még egy labdája: 82-80-nál azonban hibáztak, innen pedig már nem engedtük ki a kezünkből a meccset, és két ponttal győzni tudtunk.

Naturtex-SZTE-Szedeák-Kaposvár 84-82 (15-24, 24-20, 27-22, 18-16)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 22. forduló. Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Tőzsér D., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Dernei G.)
Naturtex-SZTE-Szedeák: CURRY 24/12, KOVÁCS 9/3, Scott 13/3, Krapic 11, ASBURY 22. Csere: Kerpel-Fronius B. 3/3, Kerpel-Fronius G. 2, Mayer, Olasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kaposvár: Davis 14/6, Norfleet 19/15, Baki, DRAMICSNIN 17/6, HENDLEIN 10. Csere: Krnjajski 9/6, Csakarevics 3, Lalic 10. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan.

Szrecsko Szekulovics: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, kicsit görcsösek voltunk az első negyedben, csak egy triplánk ment be kilenc kísérletből. Tizenhat pontról jöttünk vissza, az utolsó pár meccsen nem volt szerencsénk, most egy kicsit igen. Örömöm mégsem felhőtlen, hiszen Kovács Ádám megsérült. Scott bizonyította, hogy minőségi játékos. Kulcs volt a védekezésünk, kontrolláltuk a lepattanókat így működött a támadás is. Köszönöm a szegediek támogatását, hiszen igazi hatodik emberként érezhettük drukkereink támogatását!

Durand Scott: – Jól éreztem magam a pályán! Tudjuk, hogy nehéz dolgunk van és sokat kell még küzdenünk. Az első félidőben gondjaink voltak a lepattanókkal, de végül a legfontosabbat, a győzelmet megszereztük. Nagyszerűek voltak a szegedi szurkolók, akik akkor is mellettünk álltak, mikor nagy hátrányban voltunk. Köszönjük a biztatásukat!

Ivkovics Sztojan: – Gratulálok a Szegednek és Szrecsko kollégámnak, jó munkát végez! Nyolcadik meccs, hogy egy labdával kaptunk ki, de ezt a meccset nem az utolsó negyedben veszítettük el. Tizenhat ponttal vezettünk, ezt nem szabadott volna elengednünk. Sok sikert kívánok a Szegednek, nekünk tovább kell dolgoznunk, hogy az ilyen meccseket megnyerjük.

Rastko Dramicanin: – Gratulálok a Szegednek! Hullámzó volt a játékunk, így pedig nem lehet megnyerni egy ilyen mérkőzést.

(Fotó: Frank Yvette – Délmagyarország)