Jászberényben folytatjuk

Egy hét elteltével lépünk ismét pályára.

A hosszú hétvége meccs nélkül telt számunkra, hiszen az előző fordulóban már szerdán fogadtuk a Kecskemétet. Nagy szükségünkvolt a győzelemre, ezt remek csapatjátékkal sikerült megszereznünk a KTE ellen – ahhoz, hogy tovább gyarapítsuk a győzelmek számát, mindenképp hasonló teljesítményt kell nyújtanunk szerdán a Jászberény otthonában is.

A JKSE idén remek szezont fut, és mindössze egyetlen siker választja el Nikola Lazics csapatát attól, hogy bebiztosítsa a helyét a felsőházban, ezzel együtt a rájátszásban is. Legutóbb a TF Budapestet győzték le idegenben – ezen a találkozón már pályára léphetett a szerb center, Djordje Pantelics, aki 19 pontjával jelezte: újból kész a játékra. Orlando Coleman sérülése viszont súlyosabb, az amerikai légiósra szerdán sem számíthat a Jászberény. A két csapat decemberi, szegedi mérkőzésén (amelyet a Jászberény 82-74-re nyert meg) Coleman 19, Pantelics pedig kilenc pontig jutott – mindketten csapatuk meghatározó játékosai, így igen komoly kihatása lehet a játékra, ha ők ketten nem tudnák vállalni a szerdai mérkőzést.

Számunkra rengeteget érhetne egy bravúr, hiszen a helyezésünkön ugyan nem tudnánk javítani, de tapadhatnánk a Sopron-Kaposvár duóra. Jelenleg hárommal több győzelmet számlál mindkét csapat, ebben a körben Kaposvár-Pécs és Sopron-TF mérkőzéseket rendeznek.

Nem könnyű, de nem lehetetlen kihívás vár csapatunkra: az idegenbeli győzelemhez azonban mindenképp arra a játékra lesz szükségünk, amelyet a Kecskemét ellen is mutattunk. A 19 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Földházi Tamás, Goda László és Lengyel Ádám lesznek, míg ellenőrként Hartyáni Zsolt működik közre.

(Fotó: Kuklis István / Délmagyarország)

Így várja a szerdai találkozót Vágvölgyi Ákos!