Jó meccset játszanánk a címvédővel

Nem lesz egyszerű megállítani a több lábon álló Falcót, Bognár Kristóffal beszélgettünk a szombati bajnoki előtt.

A válogatott világbajnoki selejtezőit követően egy hét alatt három meccset játszottunk: a DEAC és a Szolnok ellen vereséget szenvedtünk, a Nyíregyháza ellen viszont egy negyedik negyedbeli nagy fordítással megszereztük a győzelmet.

– Mindig nehéz helyzet, ha egy hét alatt három mérkőzést játszik egy csapat. Ez egy jó rákészülés volt a play-outra, amely nagyjából végig ebben a ritmusban zajlik majd. A DEAC ellen nagyon rosszul játszottunk, bár a vége így is szoros lett. Hasonlóan kezdtünk a Nyíregyháza ellen is, ahol ritmustalanul, fáradtan játszottunk, védekezésben is voltak elmaradásaink. A második félidőre már úgy jöttünk ki, ahogy kellett volna, ahogyan talán folytatnunk is kellett volna a bajnokságot a válogatott szünet után. Tudtuk, hogy Szolnokon kemény dolgunk lesz, de persze nem feltett kezekkel mentünk ki a pályára. Az bizakodásra adhat okot, hogy nagyobb hátrányban sem adtuk fel – összegzett játékosunk, Bognár Kristóf.

Szombaton már egy újabb nehéz feladat vár ránk, ugyanis a címvédő Falco érkezik hozzánk. Először léphet pályára az újszegedi sportcsarnokban ellenfélként korábbi játékosunk, a bajnoki bronzot nyert csapat tagja, Zach Brown, aki ebben az idényben már a szombathelyieket erősíti.

– Mikor Szombathelyen játszottunk, akkor is jó volt beszélgetni vele, ő is érdeklődő volt irántunk, jó emlékeket őrzünk a közös időszakról. Zach más szerepet tölt be, mint anno nálunk, és biztos, hogy fejlődött is két év alatt, hiszen magasabb ligában is megfordult, és biztos, hogy tapasztaltabb, rutinosabb lett. Mindemellett persze ismerjük a játékát, ő is egy olyan kulcsfigura, akit próbálunk majd minimalizálni, de ez elég sok mindenkire igaz a Falcónál, azon leszünk, hogy ezt minél magasabb arányban meg is valósítsuk. Egy komplett csapat lesz az ellenfelünk, nem véletlen vannak a tabella élén, de azt gondolom, fontos lenne, hogy hazai pályán egy jó mérkőzést tudjunk játszani ellenük – tette hozzá Bognár Kristóf.

(Fotó: Faragó Imre)