Jobb volt a Sopron

Sok eladott labda és pontatlan támadások, kikaptunk Sopronban.

Tíznapos szünetet követően folytattuk a bajnokságot, méghozzá ahhoz a Sopronhoz utaztunk, amely hozzánk hasonlóan a forduló előtt 2-9-es mutatóval állt a bajnokságban.

A hazaiak szerezték a meccs első kosarát, amire Brian Asbury válaszolt először a részünkről: centerünk jól kezdte a meccset, és a vezetést is sikerült átvennünk. Ezt követően viszont több eladott labdánk is akadt, amit büntetett a Sopron, amely távolról is pontos volt, így 25-15-nél időt kért Szrecsko Szekulovics. Ante Krapic a második negyed elején már a harmadik faultját ütötte be, viszont egy 8-0-ás futással 30-26-ra sikerült felzárkóznunk.

Csakhogy sajnos a továbbiakban is több rossz megoldást választottunk támadásban, az eladott labdákkal pedig a Sopron továbbra is élt, így a félidőben már 13 ponttal vezettek a hazaiak.

A harmadik negyed elején sem jött a felzárkózás a részünkről, amikor pedig felcsillant a remény, rögtön jött egy hármas az SKC részéről. A Hűség városának csapata közel 50%-al dobott kintről, a lepattanókat is kontrollálta és a vonalról is pontosabb volt: azaz szinte minden mutatóban csapatunk fölé nőtt, (nem mellesleg öt játékosa is dobott hárompontost) így nem volt csoda, hogy a harmadik negyed végére eldöntötte a meccset, hiszen már 80-53-ra vezetett.

Az utolsó tíz percet sikerült megnyernünk, de ez csupán szépségtapasznak bizonyult: a Sopron megérdemelt győzelmet aratott, ezzel először tudott nyerni saját csarnokában ebben a szezonban, nekünk viszont továbbra sincs idegenbeli győzelmünk – nem mellesleg lépéshátrányba kerültünk ellenfelünkkel szemben, hiszen így maradunk a tabella utolsó előtti helyén.

Ami a folytatást illeti, december 29-én még vár ránk egy meccs ebben az évben, akkor a Paks vendégei leszünk.

Sopron-Naturtex-SZTE-Szedeák 94-70 (25-18, 23-17, 32-18, 14-17)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 11. forduló. Sopron, 1000 néző. Vezette: Praksch, Csabai-Kaskötő, Balog.
Sopron: Kinney 7/3, Thompson 9/3, Takács 9/9, RIVERS 24/12, CARTER 14. Csere: Fazekas, Molnár 2, Werner 6, Supola 13/9, Jogéla 10. Vezetőedző: Kosztasz Flaverakisz.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 6, Wirth 4, Balmazovics 20/15, Krapic 2, Asbury 18. Csere: Vágvölgyi 9/3, Mayer, Olasz 4, Polányi 3/3, Balogh, Kerpel-Fronius B. 4. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: – Rosszul játszottunk, rengeteg volt az eladott labdánk és a lepattanókat sem szedtük jól, így pedig egy Sopron otthonában nem lehet eredményesen játszani. Amikor egy kicsi remény felcsillant, sajnos újra hibáztunk. Nem működött a támadásunk és a védekezésünk sem, mindenképpen jobban kell teljesítenünk a továbbiakban.