Jöhet a bajnokság

A szombati bajnoki rajt előtt sajtótájékoztatón vezettük fel az idényt.

Szombaton már bajnoki mérkőzés vár csapatunkra, a Szolnok elleni találkozó előtt sajtótájékoztatót tartottunk az előttünk álló szezonról. Az esemény előtt ifj. Gellért Ákos, a névadó szponzorunk, a Naturtex Kft. ügyvezetője a sajtó képviselőit körbevezette az üzemben, akik így betekintést nyerhettek, hogyan zajlik a munka.

Dr. Gellért Ákos, a Naturtex Kft. tulajdonosa azt mondta, mivel cégük egy családi vállalkozás, így közös döntés volt az is, hogy a továbbiakban is támogatják a Szedeákot. – Ebben nagy szerepe volt a klub mentalitásának is. Fontosnak tartjuk, hogy sok saját nevelésű játékos kapjon szerepet a csapatban, és jól szórakozzon a szegedi közönség – mondta Dr. Gellért Ákos, aki megjegyezte, fontos az is, hogy az idei szezontól magyar csapatkapitánya van csapatunknak, hiszen Andrija Csirics távoztával Juhos Levente lett a Szedeák kapitánya. Az eseményen a cég dolgozói erőcsatárunktól vehették át a családi napon nyert bérleteket.

Kardos Péter, klubunk elnöke elmondta, továbbra is azon az úton megyünk tovább, amelyet az A-csoportba való feljutásunkkor elkezdtünk. – Kevés olyan csapat van, amelyiknek évek óta ilyen stabil névadó szponzora van. Már a tavasz folyamán elkezdtük a munkát az idei évre, minél hamarabb próbáltuk összerakni az idei csapatot. A közvetlen konkurenciánk jelentősen erősödött, ez új kihívás lesz nekünk is – mondta klubunk elnöke. Bonifert Domonkos reményeit fejezte ki, hogy az élet visszaadja a tavalyi sérüléshullámot, és idén teljes kerettel játszhatunk a bajnokságban.

Csapatunk vezetőedzője, Andjelko Mandics megjegyezte, mindössze másfél meccset játszottunk teljes kerettel a felkészülés során, de a kaposvári tornán már jól játszott a csapat. – Biztosan nehezebb lesz az idei év, mint az előző. Idén több perc juthat a fiataloknak, ami lehetőség, de egyben felelősség is. Jól igazoltunk, Darell Davis újoncnak számít Európában, így türelemmel kell lennünk felé – fogalmazott edzőnk.

Az újdonsült csapatkapitányunk, Juhos Levente megtiszteltetésnek tartja, hogy Andrija Csirics után ő töltheti be a csapatkapitányi tisztséget. – Nehéz megmondani, hogy milyen idényünk lesz, már mindenki izgatott az öltözőben, hiszen hamarosan kezdődik a bajnokság. A Szolnok ellen általában jól megy a játék, megpróbáljuk megverni a bajnokot – mondta Juhos Levente.

A sajtótájékoztatón bemutattuk az új idény mezeit is: a tavalyi évhez hasonlóan idén is a kék-fekete színek dominálnak a hazai szerelésen, idegenben pedig fehérben játszunk.