Jön a márciusi hajrá

Pénteken a Pécs ellen kezdjük meg a keménynek ígérkező időszakot.

Véget ért a háromhetes szünet az NB I/A csoportjában, pénteken csapatunk számára is folytatódik a bajnokság. Márciusban véget ér az alapszakasz: mindez azt jelenti, hogy ebben a hónapban mind a hét hátralévő mérkőzést lejátsszuk.

Kezdésként pénteken 18 órától a Pécsi VSK-VEOLIA érkezik az újszegedi sportcsarnokba. A pécsiek a meccs előtt 9 győzelemmel és 10 vereséggel a tabella nyolcadik helyén állnak, viszont legutóbbi két bajnokijukat egyaránt elveszítették – legutóbb a TF Budapest ellen hazai pályán maradtak alul köszönhetően egy utolsó másodperces kosárnak. A Pécs ott volt a győri Magyar Kupa-döntőben is, ahol azonban a negyeddöntőben a későbbi győztes Szolnok megállította a csapatot. A szezonban eddig két alkalommal tudtak idegenben győzni, a TF otthonában való siker mellett a nyitófordulóban, az Alba Fehérvár vendégeként könyvelhettek el sikert.

A pécsieket erősíti a Szedeák korábbi csapatkapitánya, Andrija Csirics is: Ciro ezen a találkozón először tér vissza az újszegedi sportcsarnokba, mióta távozott klubunktól. Csirics képességeivel így pontosan tisztában vagyunk, de a baranyaiaknál játszik a forduló előtt a legjobb VAL-értékkel bíró játékos, Kameron Taylor: az amerikai légiós a liga legjobb labdaszerzője, és igen ponterősen (18.16-os átlag) is játszik, valamint a lepattanók terén is (7.79) jól teljesít.

Mindkét csapat számára igen fontos lehet a péntek esti bajnoki, hiszen a Pécs azért küzdhet a továbbiakban, hogy minél kedvezőbb helyzetben zárja az alapszakaszt, így jobb kiinduló helyzetből várhasson neki a rájátszásért folyó küzdelemnek, míg csapatunk számára még nem úszott el a középház lehetősége: igaz, ehhez a hátralévő hét meccsen kellene eltüntetni azt a három győzelemnyi hátrányt, ami a jelenlegi kilencedik, tizedik és tizenegyedik helyen álló Paks-Sopron-Alba trióval szemben fennáll.

A péntek esti mérkőzésen várhatóan mindenki bevethető lesz. A 18 órakor kezdődő mérkőzést Ádám József, Fodor Attila és Goda László vezeti, míg ellenőrként Faidt Mihály dolgozik a találkozón.

Révész Ádám így várja a pécsiek elleni meccset!

 

(Fotó: Török János / delmagyar.hu)