Jön a második felvonás

Előnyből várhatjuk a negyeddöntő második meccsét.

Pörgős tempóban zajlik a rájátszás, a szombati első mérkőzést követően kedden már a második találkozónkat játszuk a negyeddöntőkből, kedden 18 órától Pakson lépünk pályára.

Várhatóan mentálisan egy teljesen más mérkőzés lesz a keddi, hiszen ezúttal a Pakson lehet nagyobb nyomás az elveszített első mérkőzést követően. Könnyű lenne azt mondanunk, hogy csak ugyanazt kell nyújtani, amit szombaton: egyrészről bizonyára a Paks szeretne javítani, másrészt pedig a Dzseletovicséhoz hasonló extra teljesítmény nem minden meccsen érkezik.

– Nincs sok időnk a két meccs között, ezért elsősorban a regenerációra figyeltünk. Figyelnünk kell, és ugyanolyan koncentráltnak kell maradnunk, de biztos, hogy más mérkőzés lesz, mint a szombati – mondta Szrecsko Szekulovics, csapatunk edzője.

Egy keddi győzelemmel egyébként újra történelmi tettet hajthatnánk végre, hiszen idegenben nem tudtunk még rájátszás meccset nyerni: 2017-ben a Szolnok 3–0-al búcsúztatott bennünket, most viszont szombaton megtettük az első lépést, és 1-0-ra vezetünk a három győzelemig tartó párharcban.

Legutóbb egyébként 2019. januárjában tudtunk nyerni Pakson, amikor hosszabbítás után 94–87-re sikerült nyernünk.

(Fotó: Sahin-Tóth István)