Jön az utolsó hazai meccs

Szerdán 18 órától utoljára lépünk pályára az újszegedi sportcsarnokban, ellenfelünk az Egis Körmend lesz.

Jön a hetedik forduló a playoutban, ez a játéknap pedig a szezonbeli utolsó hazai mérkőzést jelenti számunkra, hiszen a szerdai találkozót követően három idegenbeli mérkőzéssel zárjuk a 2023/24-es szezont.

Szerdán 18 órától tehát utoljára játszunk hazai pályán, ellenfelünk az Egis Körmend csapata lesz.

A vasiak hasonló mérleget tudhatnak magukénak a playout eddigi részében, mint a mi mérlegünk, ugyanúgy két győzelem, és négy vereség a Körmend eddigi mutatója – ebből az egyik sikert éppen ellenünk aratták, április 17-én. Ez lesz az ötödik alkalom ebben a szezonban, amikor a Körmenddel találkozunk, az eddigi négy összecsapásból egyet tudtunk megnyerni. Januárban ugyanis idegenben győztünk a magyar kupa negyeddöntőjében, az alapszakaszban, valamint playout során eddig körmendi győzelmek születtek – szerdán viszont roppant sokat jelentene számunkra egy győzelem.

A hétvégi eredmények után egy győzelemre olvadt az előnyünk a Kaposvárral szemben: csapatunknak 12 pontja van, míg a sereghajtó somogyiak 11 egységgel állnak a tabella utolsó helyén. Az alsóház tabellája alaposan összerázódott, mi sem mutatja jobban ezt, minthogy egy győzelemmel akár a jelenleg az alsóházban második Paksot is beérhetnénk pontszámban.

A célunk, hogy egy győzelemmel köszönjük meg szurkolóink egész éves, kitartó biztatását, ezzel pedig egy nagyon komoly lépést tennénk meg a bennmaradás kiharcolása felé is.

Az újszegedi sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári körút 33.) pénztára meccskezdés előtt egy órával nyit, és csak készpénzzel lehet fizetni. A felnőtt jegy 2000 Ft, a diák és a nyugdíjas jegy 1000 Ft-ba kerül. A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Praksch Péter, dr. Mészáros Balázs, és Lengyel Ádám József vezetik, a találkozó ellenőre dr. Páli Kálmán lesz.

(fotó: Faragó Imre)