Jönnek a visszavágók

Először a Kecskemétet fogadjuk a középszakasz második részében.

Lezajlott az első fele a középházi középszakasznak, amelyek során csapatunk két győzelmet és két vereséget jegyzett, így az ötcsapatos középház negyedik helyéről várhatjuk a visszavágókat.

A küzdelem teljesen nyílt a rájátszást jelentő, első három helyek valamelyikéért, azonban ahhoz, hogy versenyben maradjunk a továbbiakban, mindenképpen hozni kell a hazai mérkőzést: így a szerdán 18 órától kezdődő, Kecskemét elleni hazai mérkőzést is.

A kupában bronzérmet szerzett csapattal legutóbb három hete találkozunk, akkor a Messzi István sportcsarnokban 87–80-ra kaptunk ki. A szezon eddigi három meccsén egyébként mindig hazai győzelem született – remélhetőleg ez a sorozat folytatódik, és szerdán is meg tudjuk védeni a hazai pályát.

Ellenfelünk legutóbb hosszabbítás után győzte le a Kaposvárt, és négy középszakaszbeli meccséből hármat meg is nyert: igaz, mindhármat hazai pályán játszhatta, egyetlen idegenbeli meccsét Oroszlányban elveszítette.

Mindenképp jó hír, hogy Tayler Persons már ott volt a csapat hétfői edzésén: az amerikai irányító Oroszlány elleni összeszedett sérülése nem súlyos, így minden bizonnyal játszhat majd a szerdai mérkőzésen.

Hazai pályán harcolhatunk tovább a rájátszás eléréséért: ehhez azonban mindenképpen nyernünk kell szerdán a Kecskemét ellen – ebben pedig számítunk szurkolóink segítségére is.