Kár a második félidőért

A nagyszünet után dőlt el a körmendi mérkőzésünk.

Ezúttal már teljes kerettel vághattunk neki a Körmend elleni idegenbeli mérkőzésnek, hiszen Vágvölgyi Ákos is ott volt a nevezettek között.

Kezdetben tartottuk a lépést a Körmenddel, sőt, nem egyszer vezettünk is – Brian Asbury kosara után 18-17-nél nálunk volt azelőny. Amerikai centerünk hamar átlépte a tíz pontot is, és az első felvonás után ha csupán két ponttal is, de mi fordulhattunk előnyben. A második tíz perc során már nem ültek annyira a támadásaink, a negyed feléig csak nyolc pontot szereztünk, így Andjelko Mandics 38-34-nél kért időt. Csupán egyetlen eladott labdánk volt a nagyszünetig, cserébe pedig négy labdát is szereztünk, mégis épp a félidőre alakult ki az addigi legnagyobb különbésg, a Körmend az utolsót támadásából is kosarat szerzett, így 47-40-re vezetett a félidőben.

A harmadik negyed is hasonló mederben telt: nem találtuk a hazaiak támadásainak ellenszerét, miközben támadásban egyre több volt a pontatlanság, így folyamatosan növelte előnyét a Körmend. Hiába az első negyedben dobott 26 pont, a következő két játékrészben összesen csak 34 követte ezt, miközben a Körmend sorra dobta a triplákat (hat hazai játékos is eredményes volt távolról), nálunk viszont nem jöttek a kinti dobások. Turner kimagaslott a mezőnyből, a hazaiak légiósa 12 gólpasszos, 16 pontos dupla-duplát szállított, de Taylor is dupla-duplát hozott (15 pont, 13 lepattanó), ennek ellensúlyozására kevés volt Brian Asbury (21 pont, 10 lepattanó) és Ante Krapic (19 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) teljesítménye.

Nem sikerült tehát a bravúr, a Körmend ellen ugyan partiban voltunk egy félidőn keresztül, a tavalyi ezüstérmes azonban a harmadik negyedben robbantott, és eldöntötte a találkozót. Folytatás jövő pénteken 18 órától az újszegedi sportcsarnokban, a Debrecen ellen.

Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 96-84 (24-26, 23-14, 27-20, 22-24)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 6. forduló. Körmend, vezette: Tőzsér, Balog, Györfy.
Körmend: TURNER 16/9, Edwards 11/9, Ferencz 9/9, VARNADO 19/9, TAYLOR 15. Cserék: Kastrati 10/6, Németh 4, Kiss, Durázi 7, Takács 5/3. Vezetőedző: Matthias Zollner.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Miliszavljevics 15/6, Wirth 5/3, Balmazovics 4, KRAPIC 19/6, ASBURY 21. Cserék: Kerpel-Fronius G. 11/3, Kerpel-Fronius B. 4, Olasz, Vágvölgyi 3, Mayer 2, Balogh, Polányi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után azonban megakadt a támadásunk. Ha csak a számokat nézzük, jól teljesítettünk, mert egy Körmend ellen a kilenc eladott labda is jónak mondható, de az volt a különbség, hogy míg ellenfelünk megbüntette a mi hibáinkat, addig mi kihasználatlanul hagytuk ezeket.

(Fotó: Egis Körmend)