Kár, hogy nem bizonyíthattunk

Kerpel-Fronius Balázs a 3×3-as válogatottal az olimpiáért harcolt volna áprilisban.

– Menyasszonyommal Szolnokon vagyok, erősítő gyakorlatok mellett most kicsit több idő jut az egyetemi vizsgákra is – kezdte Kerpel-Fronius Balázs annak kapcsán, hogy tölti a mindennapokat azt követően, hogy az MKOSZ befejezettnek nyilvánította a bajnokságot.
A csapatunkhoz tavaly nyáron érkezett kosaras első olyan idényét tölthette, amikor testvérével, Gáspárral egy csapatban játszhattak, ám nem csak e miatt volt emlékezetes az idei év számára.
– Nehéz szezon volt, hiszen játékosok mellett edzőcsere is volt, de úgy gondolom, arattunk néhány szép, emlékezetes győzelmet. Néha úgy éreztem, mintha minden összeesküdött volna ellenünk. Azt sajnálom, hogy nem tudtuk a pályán bizonyítani, és nem tudtuk így kiharcolni a bentmaradást, vagy akár azt, hogy elkerüljük a play-outot, mert erre is volt esélyünk. Ugyanakkor azt gondolom, helyes döntést hoztak a bajnokságot illetően – mondta el az idénnyel kapcsolatban.
Kerpel-Fronius Balázs tagja volt a 3×3-as válogatott bő, februárban Székesfehérváron készülő keretének, amely az áprilisi, budapesti olimpiai selejtezőn a tokiói részvételt is kiharcolhatta volna: azonban akárcsak az ötkarikás játékokat, így a selejtezőt is elhalasztották.
– A kezdetektől ott voltam a 3×3-as válogatottal. Ivosev a világ egyik legjobbja ebben a szakágban, nélküle biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz, de ezeket a csapatokat egyenként legyőztük, most az a feladat, hogy egyszerre győzzünk ellenük. Szeretem ezt a játékot, kicsit magasabban van a faulthatár és pörgősebb a játék, de könnyű az átállás számomra, hiszen már régóta játszom – zárta Kerpel-Fronius Balázs.
(Fotó: Török János, Délmagyarország)