Karnyújtásnyira az elődöntő

Kétórás kényszerszünet után ismét meggyőző csapatjátékkal nyertünk a Paks ellen, pénteken elődöntőbe juthatunk.

A szombati első megnyert meccs után kedden a negyeddöntő második mérkőzését játszottuk, ezúttal Pakson találkoztunk az ASE-val.

Remek védekezéssel kezdtünk, az első negyed felénél ugyanis 15–9-es vezetésünknél kért időt a Paks, Dzseletovics hármasa után hat ponttal léptünk meg, a szerzett labdákat kosarakra tudtuk váltani. Az időkérés után már kétszámjegyűvé vált a különbség, majd Brown triplája után már dupla annyi pontnál jártunk, mint ellenfelünk. 11–22 után azonban gyorsan jött öt hazai pont és Szrecsko Szekulovics időkérése. Csupán egy kosár jött tőlünk a negyed hátralévő részében, így 11 pontról gyorsan egy labdányira zárkóztak a hazaiak Jackson tempója után.

Az első negyedet azonban közel kétórás várakozás követte, mivel a paksi csarnok beázott. Végül 20 órakor az a döntés született, hogy folytatódik a meccs, így újra bemelegítettek a csapatok, és 20.30-kor folytatódhatott a meccs. Eilingsfeld kiegyenlített, viszont erre egy 8–0-ás futással válaszoltunk: rögtön időt is kért Dzunics Braniszlav. A folytatásban ugyan Govens megkapta a harmadik hibáját is, viszont ez sem rázott meg bennünket. Nagyszerű koncentrációval jöttünk ki, és rengeteg támadólepattanót szedtünk, miközben a triplák és a gyors indítások is ültek: a húszpontos előny sem tűnt távolinak, végül 16-al vezettünk a nagyszünetben, újabb negyedórás szünet következett 56–40-es előnyünknél.

Dzseletovics közelijével lett meg a húsz pont, 60–40 volt nekünk. Közel négy percig nem jött paksi kosár, viszont Dickey a harmadik, Govens a negyedik személyijét kapta meg – ám csupán két légióssal a pályán is sikerült húsz ponton felül tartani a különbséget, hiszen jöttek a hármasok. Kontrolláltuk a meccset így is, egészen hasonló volt a játék képe, mint szombaton.

Az utolsó negyed már formalitássá vált: ezúttal is ugyanazt a csapatjátékot nyújtva, teljesen megérdemelten arattunk meggyőző sikert az ASE otthonában, ezzel először nyertünk idegenben a rájátszás során. Pénteken jön a harmadik meccs, amit ha megnyerünk, akkor lezárjuk a párharcot és elődöntőbe jutunk.

Paks–Naturtex-SZTE-Szedeák 69–92  (22–24, 18–32, 14–22, 15–14)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Paks, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi, Török, Boros.
Paks: Kovács, Capers 6, Valerio-Bodon 7/3, Lóránt 11/3, Jackson 7. Cserék: Paige 12/6, Shepard 8, Kis, EILINGSFELD 12, Gulyás, Pupp 3/3, Velkey 3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 5/3, GOVENS 13/3, BROWN 18/6, Dzseletovics 13/3, DICKEY 16. Csere: Kerpel-Fronius B. 14/9,  Bognár 7/3, Keller 3/3, Mayer 3/3, Olasz, Polányi, Balogh. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Szrecsko Szekulovics: –  Furcsa meccs volt, hiszen a beázás miatt hosszú szünet után folytatódott a játék. Nem szabad hátradőlnünk, kettő-nullra vezetünk a párharcban, és pénteken szeretnénk is lezárni ezt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen koncentráltan játszottak a mai napon, nálunk erről szól a játék, együtt élünk minden mozzanattal a kispadon is.

(Fotó: Sahin-Tóth István)