Kecskeméten is győztünk!

Nem a védekezés dominált a péntek esti, kecskeméti bajnokink elején: a hazaiak sorra szerezték a könnyű kosarakat, miközben elöl is sokat hibáztunk. A Kecskemét szinte mindent bedobott, így hamar komolyabb előnybe került. Karahodzsics közelijével átlépte a tíz pontos is a különbség, két és fél perccel a negyed vége előtt 23–11-re vezetett a Kecskemét. Zsíros hármasával ugyan zárkóztunk, de Wittmann kettő plusz egyes akciójával 28–14-ről jöhetett a negyed utolsó perce. Woolridge közelije, majd Zsíros újabb triplája következett, 9 pontos hátrányban voltunk tíz perc után.

A második negyedben ugyan kezdtünk közelíteni és pontosabbak voltunk támadásban, de védekezésben nem sikerült megállítanunk ellenfelünket. 38–33-nál visszajöttünk öt pontra, amikor Wittmann szerzett egy hármast egy faulttal együtt, ezzel a négy ponttal, valamint Karahodzsics ziccerével hirtelen ismét tízen kívül találtuk magunkat, 44–33. Másfél perccel a nagyszünet előtt Lake óriási zsákolásával négyre csökkentettük a hátrányt, 46–42-nél kértek időt a hazaiak. A félidő utolsó percében felváltva estek a kosarak, az első húsz percet azonban Woolridge triplája zárta, 50–47 a nagyszünetben.

Locke négy pontja nyitotta a második félidőt, amellyel már vezettünk, majd Woolridge dobta be mindkét büntetőjét, 50–53. Több mint három perc után talált be a Kecskemét, de Locke távolijával öt ponttal nálunk volt az előny a 26. percben, 56–61. Mucza dobta vissza Wittmann távoliját, így továbbra is vezettünk, majd Bognár dobott be a három büntetőjéből kettőt, 66–70-ről jöhetett a negyed utolsó perce. A negyedet ismét irányítónk távolija zárta, Woolridge újabb triplájával hat ponttal, 75–69-re vezettünk.

Mucza trojkája volt a negyedik negyed első jelenete, majd Lake szerzett egy közelit faulttal együtt, 80–71-es vezetésünknél kért időt Forray Gábor. Bognár óriási blokkja után Woolridge vitte végig, és mindez nagyon fontos volt, hiszen hat pontra zárkózott  Kecskemét – ebből lett nyolc, majd Bognár visszatett támadólepattanójával már tíz, 78–84-nél kért időt ismét a Kecskemét. Bogues hármasát dobta vissza Bognár, majd Woolridge szerzett egy kettő plusz egyet, 90–79-re vezettünk négy és fél perccel a vége előtt.

Öt pontra jöttek fel a hazaiak, amikor Locke szerzett labdát, majd egy közelit, a túloldalon Wittmann dobta be a távolit, 89–93-ról jöhetett a utolsó két perc. Wittmann kissé szerencsés, újabb hármasával egyetlen pontra olvadt az előnyünk, 92–93-nál kértünk időt, egy perc volt az órán. Locke szerzett egy tempót, majd Bogues kihagyta mindkét büntetőjét – Woolridge viszont egyet bedobott. Ahogy Wittmann is az újabb távolit, de 95–96-nál Locke állhatott oda a vonalra. Ő nem hibázott, három másodperc maradt az órán, 95–98-nál kecskeméti időkérés. Dramicsaniné volt az utolsó dobás, de kimaradt a triplája – izgalmas csatát sikerült megnyernünk idegenben, így megvan a szezonbeli negyedik győzelmünk!

Kecskemét–SZTE-Szedeák 95–98 (28–19, 22–28, 19–28, 26–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 6. forduló. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Praksch, Györfy, Farkas G.
Kecskemét: Sinik 4, Ivkovics 2, Bogues 21/6, Dramicsanin 6, Karahodzsics 16. Csere: Lawrence 22, Wittmann 24/15, Tóth B. Vezetőedző: Forray Gábor.
SZTE-Szedeák: Woolridge 26/6, Locke 25/9, Balogh, Bognár 16/3, Lake 16. Csere: Zsíros 6/6, Mucza 7/6, Cohill 2. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Mucza Tamás:Az első félidőben nem volt elég agresszív a védekezésünk. A szünet után ez jobban működött, ez meghozta a gyümölcsét, így sikerült nyernünk.

Nikola Lazics: –  Tudtuk, hogy nem könnyű itt nyerni, így örülünk a győzelemnek. A Kecskemét jobb volt az első félidőben, szerencsére csak három pont volt a hátrányunk, rengeteg problémánk volt a védekezésben. A második félidőben sokkal jobban védekeztünk, a mi stílusunkban, ritmusunkban játszottunk. Tíz ponttal vezettünk, elkövettünk néhány butaságot, és szerencsénk is volt, hogy nyerni tudtunk. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek, és köszönöm a szurkolóinknak, mert sokat segítettek nekünk a mai napon! 

(Fotó: Kamenik Balázs)