Kecskeméten kezdjük a novembert

Idegenbeli meccs jön a bajnokságban.

Két nagyszerű hazai győzelmet követően várhatjuk a novemberi hónap kihívásait, amelyek közül elsőként a Kecskemét elleni idegenbeli mérkőzést következik – pénteken 18 órától lépünk pályára a Messzi István sportcsarnokban.

Ellenfelünk legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, a győztes bajnoki rajtot követően (amikor a Sopron ellen tudtak nyerni) vereséget szenvedtek a DEAC és a Zalaegerszeg vendégeként, majd hazai környezetben az Albától kaptak ki, míg a legutóbbi fordulóban a Budapesti Honvéd vendégeként maradtak alul. Persze hiba lenne, ha ez elaltatna bennünket, hiszen a kecskeméti egy összeszokott, rutinos csapat, nem lesz egyszerű dolgunk a hírös városban péntek este, a hazaiak pedig bizonyára azon lesznek, hogy javítsanak az elmúlt hetek után.

A közelmúltat illetően kellemes emlékeink lehetnek Kecskemétről, hiszen a bajnoki főpróbán nyerni tudtunk, míg legutóbbi látogatásunk alkalmával, amikor tétmeccset játszottunk, akkor is győztesen hagyhattuk el Kecskemétet, idén január hatodikán 92–86-ra győztünk idegenben.

A Kecskemét egy minőségi csapat, ezt már hosszú évek óta bizonyítják. Nem szabad abból kiindulni, hogy eddig egy győzelmük van, a sérülések és a nehéz sorsolás közre játszott ebben. Biztos, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk. Az elmúlt két fordulóban jól kosárlabdáztunk, ezt próbáljuk meg fent tartani ezen a hétvégén is. Évek óta együtt játszik náluk a csapat magja, ráadásul hosszú évek óta ugyan az a vezetőedző irányítja őket. Normálisan tudtunk edzeni a héten, kisebb sérülések természetesen vannak, de remélem, hogy nem lesz hiányzó a múlt héthez képest. Koncentráltan és jól kell védekeznünk, mert az eddigi jó eredményeinket is ezeknek köszönhetjük – mondta a találkozót megelőzően csapatunk vezetőedzője, Nikola Lazics a bb1.hu portálon.

A Kecskemétre elutazó szurkolóink a helyszínen, készpénzes fizetés ellenében válthatják meg belépőjegyeiket, a felnőtt belépőjegy 2000, a diák, nyugdíjas jegy 1200 forintba kerül, a pénztár 16.30-kor nyit.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést Praksch Péter, Györfy Róber és Farkas Gábor vezetik, míg a találkozó ellenőre Téczely Tamás lesz. A mérkőzést a MindiGO Sporton élőben lehet követni.

(Fotó: Faragó Imre)