Kecskeméten sem sikerült

Bár végig szoros meccset vívtunk a Hírös városban, kikaptunk a KTE vendégeként.

A várakozásoknak megfelelően nagyon szoros és küzdelmes meccset játszottunk a Kecskemét vendégeként pénteken este: Wirth Ádám triplájával szereztünk vezetést, de az első negyedben végig fej-fej mellett állt a két csapat. Öt-nullás etappal indítottuk a második játékrészt, majd Vágvölgyi Ákos kettő plusz egyes akciója és Wirth büntetői után már hét ponttal is vezettünk. (24-31) Ekkorra azonban Davis, Tyrell Green és Boltics is begyűjtött három személyi hibát, így Andjelko Mandics egy csak magyarokból álló együttest küldött fel a pályára, a kezdőből csak Wirth maradt fent. Ekkor megakadtunk támadásban, a KTE viszont éppen beindult, Djeraszimovics és Dramicsanin húzta ekkor a hazaiak szekerét, egy 13-1-es periódussal meglépett a Kecskemét. (40-34)

A szünet után ismét megvolt a jó kezdés, gyorsan eltüntettük a különbséget, ekkor viszont Wittmann Krisztián élt, és szolgálta ki rendre remekül Karahodzsicsot. Többször is feljöttünk egy pontra, de fordítani nem sikerült: óriási erőkez mozgósítva végig a meccsben tudtunk maradni, az utolsó percek pedig nem a szép játékról szóltak. Green elvesztése után a büntetők során nem remegtek meg a kecskeméti kezek, és sorra értékesített a büntetőket, hiába sikerült rendre gyors kosarat szerezni, kezdődhetett minden elölről. A legvégén 80-78-nál dobhatott kettőt a vonalról Djeraszimovics, aki ezúttal sem rontott, a remek estét produkáló Sulovics triplája viszont nem hullott be, így eldőlt a meccs: egy nagyon kemény és agresszív meccset öt ponttal nyert meg a Kecskemét, így a négy idegenbeli, novemberi meccs mindegyikén vereséget szenvedtünk. Folytatás december 15-én, hosszú idő után itthon, a Jászberény ellenében.

Kecskemét – Naturtex-SZTE-Szedeák 83-78 (21-19, 19-16, 19-20, 24-23)
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Győrffy, Praksch, Pozsonyi.
Kecskemét: Wittmann 11/3, J. Green 10, Djeraszimovics 23/3, Dramicsanin 13/9, Karahodzsics 15. Csere: Molnár 4, Dimics 7/3, Mészáros.. Vezetőedző: Forray Gábor.
Szedeák: Boltics 9/3, Wirth 15/6, Davis 12/3, Green 16/6, Sulovics 18/8. Csere: Kerpel-Fronius 1, Vágvölgyi 7, Révész, Varga, Goldring. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: T. Green (37.), Wirth (40.), Boltics (40.)

Andjelko Mandics: – Ismét saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, megint okosabbnak kellett volna lennünk pár szituációban. Amikor vezettünk, egy perc alatt elrontottunk mindent, majd végig futottunk az eredmény után. Több koncentrációra lett volna szükségünk, gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

(Fotó: ktekosar.hu)