Kell az idegenbeli bravúr

Szombaton a Kaposvár otthonában folytatjuk a középszakaszt.

A Kecskemét elleni győzelmet követően szombaton 18 órától idegenben folytatjuk, ezúttal a Kaposvár vendégeként játszunk.

A két csapat nagyjából három hete találkozott egymással az újszegedi sportcsarnokban, akkor 88–75-re tudtunk nyerni: az alapszakaszban azonban idehaza és idegenben is veszítettünk a KKK ellenében.

Most viszont fontos lenne a győzelem, mivel roppant szoros a középház tabellája, a somogyiak és a Kecskemét is egy-egy győzelemmel áll előttünk, az Oroszlány pedig hozzzánk hasonlóan szintén 15 győzelemmel áll. Egy idegenbeli győzelem ebben a szituációban roppant sokat érhet – ám ehhez a legjobbunkra lesz szükség, hiszen a Delfinek otthonából idén kevesen tudtak győztesen távozni.

A Kaposvár most tíz nap szünet után lép majd pályára, hiszen legutóbb április 20-án játszottak, amikor idegenben győzték le a DEAC csapatát – igaz, legutóbb is nekünk volt kevesebb pihenőnk, hiszen mindössze két nap volt a kecskeméti meccsünk és a Kaposvár elleni hazai találkozónk között, ám mégis sikerült nyernünk.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést Praksch Péter, Nagy Viktor és Fodor Attila vezetik majd.

(Fotó: Török János, Délmagyarország)