Kettőből kettő a mérleg

De’Quon Lake akárcsak a hazai, úgy az idegenbeli Szolnok elleni meccsen is bedobott egy triplát, centerünk szezonbeli két triplakísérlete egyaránt sikeres volt, és mindkettőt a szolnokiak ellen jegyezte.

Kulcspillanatban szerzett hárompontost De’Quon Lake a Szolnok elleni idegenbeli bajnokin: 79–74-nél a mérkőzés hajrájában centerünk hárompontosával jöttünk vissza két pontra. Amerikai légiósunktól elsősorban nem a hármasokat várhatjuk a meccseken, de érdekesség, hogy eddig mindkét triplakísérlete be is hullott – és mindkettőt a Szolnok elleni meccsen szerezte, ugyanis az Olajbányász elleni hazai találkozón is eredményes volt egyszer távolról.

Emlékszem, az első meccsen tisztán maradtam, bár más játék volt megbeszélve, de teljesen tisztán voltam, senki nem állt mellettem, úgy döntöttem, rádobom. Bíztam magamban, hogy képes vagyok bedobni, szerencsére sikerült is. A második is egy hasonló szituációból született, igaz, egy kritikus pillanata volt a meccsnek, örülök, hogy jól sült el a dobásom. Lehet, a továbbiakban többet kellene próbálkoznom – mondta centerünk az eddigi két triplájáról.

Sajnos győzelemmel nem párosult ez a hárompontos, hiszen végül 94–90-re a Szolnok nyerte a szombati meccset.

Az biztos, hogy önbizalmat ad, amikor ilyen dobások bemennek. Ennél is fontosabb, hogy a kétpontosokat még jobban dobjam, ezzel is segítve a csapatot. Idegenben játszottunk legutóbb, tudjuk, hogy ilyenkor minden más, beleértve a játékvezetést is. Sajnos ismét lassan kezdtünk, aztán összeállt a védekezésünk, és egy nagyon intenzív meccs kerekedett belőle. A végjáték nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de az biztos, hogy olyan meccs volt a szolnoki, amelyből sokat tanulhatunk – összegezte a szombati bajnokit De’Quon Lake.

A válogatott szünet előtt még egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, szerdán 18 órától azt az Egis Körmendet fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban, amely ellen három hete a kupa negyeddöntőjében idegenben tudtunk nyerni.

A Körmend egy nagyon kemény, fizikális játékot játszik, de tudjuk, hogy kell ehhez alkalmazkodni, hiszen már kétszer játszottunk velük idén. Megvan a tervünk, tudjuk, mi kell a győzelemhez, és bár kevés időnk van felkészülni, de tudjuk, hogyan kell játszani a Körmend ellen. Nagy energiával kell játszanunk az egész meccsen, hazai pályán nem is tehetünk mást, és nagy szükségünk is lenne erre a győzelemre! – mondta várakozásait centerünk.

Amerikai légiósunk elárulta, a kései időpont miatt nem követte teljes egészében az amerikai futball-bajnokság döntőjét, a SuperBowlt, de természetesen követte a hazájában az év egyik legnagyobb eseményének számító meccset.

Az első félidőt követtem, majd az összefoglalót megnéztem másnap reggel, egy nagyszerű, izgalmas meccs volt. Az őszintét megvallva, nincs kedvenc csapatom, így számomra mindegy volt, ki nyer, de el kell ismerni, Patrick Mahomes, a Chiefs irányítója egy fantasztikus játékos – zárta magasemberünk.

(fotó: Faragó Imre)