Kezdődik a bronzcsata

Van miért törlesztenünk a DEAC-nak.

Szombaton elkezdődik a két nyert meccsig tartó párharc a bronzéremért: mivel az alapszakaszban harmadik helyen zártunk, míg ellenfelünk, a DEAC a negyedik pozícióban, így nálunk van a pályaelőny, azaz szombaton 18 órától a saját pályánkon kezdhetjük meg a szériát.

Van miért visszavágni az idei szezon eredményei alapján a DEAC-nak, hiszen október végén hazai pályán egy roppant kiélezett meccsen veszítettünk (90–92), majd februárban az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban is kikaptunk (93–84), ezt követően pedig áprilisban a magyar kupa negyeddöntőjében sem tudtunk nyerni ellenük (87–80), így az idei három tétmeccset egyaránt a debreceniek nyerték.

– Szomorúak voltunk az öltözőben hétfőn este, néhány játékosom sírt is. Mindenki a legjobb eredményt akarja elérni, és mi is emberből vagyunk. Ilyenkor természetes, hogy előtörnek az érzelmek, hiszen rengeteg munkát végeztünk el közösen a szezon eleje óta, most viszont nem sikerült az, amit szerettünk volna. Egy nap pihenő után szerda reggel azonban már teljesen más hangulata volt a játékosoknak. Most már csak a bronzmeccsre koncentrálunk, harcolunk a harmadik helyért. Nagyon erős ellenfél a DEAC, akikkel szemben negatív a mérlegünk a szezon során. Hazai pályán remélem extra teljesítményre leszünk képesek, és meg tudjuk szerezni a harmadik helyet, ami egy fantasztikus eredmény lenne. A bajnokság ezen szakaszában a legnehezebb játszani, a mentális fáradtság miatt. Tíz hónapja együtt dolgozunk, az amerikai játékosaink ez idő alatt nem is voltak otthon. Koncentrált játékkal szeretnénk zárni a szezont – mondta a meccs előtt Szrecsko Szekulovics, csapatunk edzője.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésre a pénztár az újszegedi sportcsarnokban 16 órakor nyit, míg a lelátókon 17 órától foglalhatják el a szurkolók a helyüket. A meccsre belépni továbbra is védettségi igazolvánnyal, és egy fényképes igazolvánnyal együtt lehetséges.