Kezdődik a rájátszás

Szerdán a címvédő otthonában kezdjük a play-offot.

Múlt héten eldőlt, hogy a nyolcadik helyen végzünk a középszakaszban, mindez pedig azt jelenti, hogy az első helyezett Falco KC Szombathely lesz csapatunk ellenfele a bajnoki negyeddöntőben.

Az előző kiírásban az elődöntőben találkoztunk a szombathelyiekkel, akik akkor 3–1-gyel léptek tovább a döntőbe, ahol a Szolnokot győzték le. Idén az alapszakasz mindkét meccsét a Falco nyerte, a magyar kupában viszont nagy bravúrt bemutatva sikerült búcsúztatnunk a szombathelyieket: március 31-én Debrecenben 78–74-re nyertünk a negyeddöntőben.

A Falco esélyese az idei bajnokságnak is, az alapszakaszt is magabiztosan nyerte meg a csapat, amely odahaza az A csoportos mérkőzéseket figyelembe véve csak egyszer szenvedett vereséget, tavaly december végén az Alba tudott nyerni az Arena Savariában. Nekünk most egyszer biztosan meg kellene tennünk, hiszen a három nyert meccsig tartó párharc során a Falcónál van a pályaelőny.

Szerdán 18 órától tehát jön a negyeddöntő első felvonása Szombathelyen, míg a második találkozót szombaton 19.15-től rendezik majd az újszegedi sportcsarnokban. A nyomás nem rajtunk lesz ebben a párharcban, és ebben a szezonban többször is megmutattuk már, hogy a végletekig képesek vagyunk küzdeni – erre a hozzáállásra lesz szükség a Falco elleni párharc során is!

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)