Kezdődik az alsóház

Szerdán jóformán el is dőlhet a sorsunk.

Az alapszakasz végeztével csapatunk a középszakasz alsóházában folytathatja szereplését a TF Budapest, az Alba Fehérvár és a Kaposvár társaságában.

Az idény második szakaszát a somogyiak otthonában nyitjuk: a tervezettnél valamelyest hamarabb, hiszen az eredeti, szombati időpont helyett már szerdán pályára lépünk a Delfinek vendégeként.

Rögtön a legfontosabb meccs vár ránk, hiszen a két csapatot négy győzelem választja el egymástól: azaz amennyiben nyerni tudnánk, még egy halvány esélyünk lehetne arra, hogy elkerüljük a play-outot, és odaérjünk a tizenkettedik helyre – amennyiben viszont vereséggel távozunk Somogyországból, akkor szinte eldől a sorsunk, hiszen a hátralévő öt találkozó mindegyikét meg kellene nyernünk, miközben a Kaposvárnak minden meccsét el kellene veszítenie ahhoz, hogy helycsere történjen. Ugyanez a forgatókönyv az Albával való összevetés esetében is, hiszen a fehérváriak 12 győzelemmel zárták az alapszakaszt, azaz az ő megelőzésükhöz is az kellene, hogy meccset se nyerjenek, míg mi hibátlan alsóházat produkáljunk.

Nem egyszerű tehát a helyzet a szerdai mérkőzés előtt, azonban előttünk nem lebeghet más, csak a győzelem. A Kaposvár január óta mind a hat hazai meccsét megnyerte, többek között olyan csapatokat legyőzve, mint a Falco, a Pécs vagy a Jászberény. Az alapszakasz során mindkét mérkőzés után viszont mi örülhettünk: októberben Kaposváron 82-63-ra, míg idén januárban Szegeden hosszabbítás után, 81-73-ra tudtunk győzni a KKK ellen.

A szerdán 18 órakor találkozón Praksch Péter, Kulcsár Tibor és Kovács Nimród dolgozik játékvezetőként, míg ellenőrként Várhalmi Zsolt működik közre.

(Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu)

Ezt várja a mérkőzéstől Andjelko Mandics, csapatunk vezetőedzője!