Kezdődik az elődöntő

Szombaton a Falco vendégei leszünk, immáron nézők előtt.

Egy hét után folytatódik a bajnokság számunkra, szombaton történetünk első elődöntőjében léphetünk pályára. Az egyik csapat három győzelméig tartó párharcban a Falco KC Szombathely lesz az ellenfelünk, a párharcot Szombathelyen kezdjük május 1-én, 18 órától.

Az már biztos, hogy nézők előtt rendezik a szombati mérkőzést: a szombathelyi klub tájékoztatása alapján maximum 1800 néző lehet majd jelen a mérkőzésen.

Hír a Falco háza tájáról, hogy De’Quon Lake hiányzik majd a hazaiak keretéből: a 24 éves amerikai magasember térdét tisztították ki, így ebben a szezonban már nem tud játszhat. Nálunk szerencsére mindenki egészséges.

– Olyan eredményt értünk el az elődöntőbe jutással, amit senki nem várt. A kupameccsen megtanultuk a leckét, hogy az ilyen típusú mérkőzéseken hogyan kell játszani. A rájátszás teljesen más, egy elődöntő pedig pláne külön műfaj. A hazai kosárlabdaszeretők augusztusban aligha gondolták volna, hogy a Szedeák ott lesz a legjobb négy között. Nem szeretnénk itt megállni, bármennyire is nehéz ellenfelünk van az elődöntőben. A Falco a legjobb magyar csapat, a leginkább stabilan teljesítő gárda, amely magyar válogatott játékosokkal van tele. Harmadik helyen végeztünk az alapszakaszban, megmutattuk, képesek vagyunk a meglepetésre – mondta Szrecsko Szekulovics, csapatunk edzője, aki 2008-ban bajnoki címet szerzett a szombathelyi csapattal.

Nem ő az egyetlen, aki szombathelyi kötődéssel bír: Govens Darrin is nagy népszerűségnek örvend a Falco szurkolóinak körében, miképp Bognár Kristóf is szombathelyi kötődéssel bír. Az alapszakasz mindkét egymás elleni meccsét a Falco nyerte: januárban az újszegedi sportcsarnokban 83–71-re kaptunk ki az újszegedi sportcsarnokban, míg októberben óriási csatában, hosszabbítást követően kaptunk ki 95–93-ra az Arena Savariában.

Hozzánk hasonlóan a Falco szintén söpréssel jutott be az elődöntőbe, a szombathelyiek a Körmendet búcsúztatták 3-0-al, így a két csapatnak ugyanannyi ideje volt felkészülni erre a meccsre.

A párharc második mérkőzését majd kedden rendezik, így gyorsan folytatódik a párharc. Szombaton 18 órakor viszont jön az első felvonás, Szombathelyen.

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)