Kikaptunk a Falcótól

Sok volt a hiba a játékunkban, ezt pedig kihasználta a Falco.
Kyan Anderson nélkül állt fel a 2019-es idény bajnoka az újszegedi sportcsarnokban: csapatunkból Wirth Ádám hiányzott.
Jobban kezdtek a vendégek, és nem igazán találtuk a megoldást a védekezésünkben, sorra szerezte a kosarakat a Falco. 16–15-nél Brown labdaszerzése után vezettünk, de ezt egy 8–0-ás rohanás követte a Falcótól. Dzseletovics triplája majd kettese még időben érkezett, így nem lett nagy a különbség az első negyed után.

A második játékrészt jól kezdtük, Browntól jött egy tripla is, 29–26-nál időt kért a Falco. 45–37 után azonban támadásban rengeteg hibát követtünk el, a Falco pedig robogott, 10 szombathelyi pont érkezett válasz nélkül, így gyorsan fordított a vendégcsapat, odalett a nyolcpontos előnyünk.

A Falco innen viszont nem engedte ki a kezéből az irányítást – voltak ugyan fellángolásaink, de igazán közel nem sikerült feljönni a folytatásban.

Sok volt a hiba, elrontottunk tíz büntetőt is, a Falco pedig élt ezekkel az esélyekkel: az eladott labdákból, rossz támadásainkból, pontatlan passzainkból sok labdát váltottak kosárra, így végig kézben tartották a meccset a hajrában.

A Falco végül 12 ponttal győzött, mindössze hat gólpasszunk volt a meccsen, és számtalan hibát vétettünk, így szezonbeli hatodik vereségünket szenvedtük el a bajnokságban.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco 71–83 (24–26, 18–11, 12–25, 17–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 18. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kapitány, Frányó, Nagy V.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 4, Govens 17/3, BROWN 16/6, Dzseletovics 18/3, Dickey 13. Csere: Olasz, Kerpel-Fronius B., Mayer 3/3, Keller. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Falco: VÁRADI 18/6, Doktor 2, Benke 12/3, Bruinsma 9/6, SEARCY 17. Csere: PERL 15/3, Barac 3, Lake 4, Dancsecs 3/3. Vezetőedző: Gasper Okorn.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a Falcónak, jobbak voltak ma! Gyengén játszottunk, nem vagyok elégedett a mai játékunkkal, ez nem a Szeged volt ma. Sok hibával, energia nélkül játszottunk, egy Falco ellen nem fér bele ilyen hullámzás, 40 perc jó játék kell. Vannak, akiknek nem megy jól, de az nem tetszik, hogy egyéni játékot láttam a csapatomból, vagy én maradok, vagy játékost cserélünk, ez a stílus nem tetszik. Tűz és energia nélkül játszottunk, én azt szeretem, ha mindenki maximálisan beleteszi a magáét, ez pedig az utolsó két meccsen nem működött. 

Kerpel-Fronius Gáspár: – Gratulálok a Falcónak! Hiányzott belőlünk az a tűz, ami eddig jellemzett bennünket. Sokszor kicsúszott a kezünkből a labda, rengeteg büntetőt kihagytunk. Energia nélkül egy ilyen csapat ellen nem lehet nyerni, dolgozunk tovább, a következő hazai meccset mindenképp meg szeretnénk nyerni.

Gasper Okorn: – Nehéz meccsre számítottunk, hiszen a Szeged ellen csak hosszabbításban tudtunk nyerni odahaza, ellenfelünk pedig már nem egy meglepetéscsapat, hanem igenis komolyan kell venni. Úgy érzem, a második félidőben mutatott agresszív védekezésünkkel nyertünk. Tudtuk, hogy a Szeged megpróbál mindent elváltani, ezt csinálták az Alba ellen is, de nem volt időnk erre felkészülni, azonban úgy gondolom, jól oldottuk meg ezt a helyzetet. Sikerült kizárnunk Govenst, aki nem tudta megjátszani a társakat, ez még fontos volt. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert van min javítani, de teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

Dancsecs András: – A második félidőben jól védekeztünk, jöttek a dobásaink is. Támadásban is jobban felvettük a ritmust, extra helyzeteket is megoldottunk. Olyan előnyt szereztünk ekkor, amit meg tudtunk tartani a végéig. Jó mérkőzést játszottunk, örülök, hogy nyerni tudtunk Szegeden.

(Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország)