Kikaptunk a Jászberénytől

A harmadik negyedben még egyenlítettünk, de a tízpontos hátrányt már nem tudtuk ledolgozni.

Nenad Sulovics és Juhos Levente is vállalta a játékot szerdán este a Jászberény otthonában – a hazaiaktól viszont Orlando Coleman hiányzott, a betegségéből felépült Djordje Pantelics viszont szintén kezdőként kapott lehetőséget.

14-13 után jött egy hazai 7-0-s futás, ami után időt kért Andjelko Mandics: a folytatásban párpontos jászberényi előnyt mutatott az eredményjelző, majd a lepattanókat jobban szedő hazaiak először közelítették meg a tízpontos különbséget Czirbus zsákolása után – 40-31. Innen a nagyszünetre sikerült visszajönnünk hat pontra, nem volt számottevő a különbség.

A harmadik negyedet jól kezdtük, öt perc elteltével Alekszandar Ponjavics hármasával egyenlítettünk (45-45), viszont a vezetést nem sikerült átvenni. A triplákat jobban dobta a JKSE, Pitts is jelentkezett egy távolival, amihez Rakics tett még hozzá – így a záró felvonásban tízpontos hátrányból kellett volna felállnunk.

Távolról a Jászberénynek szinte minden ült (több mint 50%-al dobtak kintről a hazaiak), nekünk viszont kevésbé sikerültek a távoli dobások, a Jászberény tíz pont fölött tudta tartani a különbséget – így a hajrában a fiatalokat küldte pályára Andjelko Mandics.

Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy az alsóházban folytatjuk az alapszakasz lezárultát követően. Legközelebb szombaton, a TF Budapestet látjuk vendégül az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Jászberény–Naturtex-SZTE-Szedeák 85–68 (22–18, 21–19, 16–12, 26–19)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 23. forduló. Jászberény, 800 néző. Vezette: Földházi, Goda, Lengyel.
Jászberény: PITTS 21/3, Rakics 16/3, Brbaklics 4, Alekszandrov 11/9, PANTELICS 12/3. Csere: Kerpel-Fronius B. 13/9, Czirbus 8, Cseh, Ruják, Szigedi. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 4, Wirth 2, Ponjavics 13/3, KRAPIC 18/6, SULOVICS 15/3. Csere: Kerpel-Fronius G. 6, Vágvölgyi, Juhos 5/3, Révész, Bonifert 5/3, Mayer, Goldring. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: – Bosszantó a mai vereségünk, mert sok tiszta helyzetet hagytunk ki, főleg az első félidőben. A dobóteljesítményünk nem volt az igazi, így pedig nem nyerhettünk Jászberényben.

(Fotó: Kuklis István / Delmagyar.hu)