Kikaptunk a Körmend otthonában

Nicholson 23 ponttal mutatkozott be, hiába vezettünk nyolc ponttal is, kikaptunk Körmenden.

Három körmendi triplával kezdődött a meccs, miközben Tyler Roberson kihagyott két büntetőt, majd Desmond Washington szerezte az első kosarunkat 11-0-át követően. Irányítónk triplájával ugyan zárkóztunk, de az ötödik percben a hazaiak már a negyedik hármasukat dobták be, Mitchell távolija után, 16–9-nél kértünk időt. Bár a húsz pontot is elérte a Körmend, nehezen állt össze a védekezésünk, de egy Bognár-ziccer után csak három pont volt a különbség, így 20–17-nél már a Körmend kért időt. A negyed utolsó percére is úgy érkeztünk el, hogy rendre válaszolni tudtunk a hazaiak kosaraira, Filipovics közelije után 25–23-ra, majd Washington újabb triplája után már csak egyetlen pontra zárkóztunk, 27–26. A negyedet Nicholson dudaszós kosara zárta le, ezzel 29–28 volt az állás tíz perc után.

Jól kezdődött a második negyed, hiszen Washington harmadik triplájával először vezettünk a meccsen, 29–31. Négy ponttal is vezettünk, de Chambers büntetőivel egalizált a Körmend 33–33-nál, majd Ferencz triplája után mégha egyetlen ponttal is, de a hazaiaknál volt az előnyt, 36–35. Nem sokáig, mert új légiósunk, Nicholson visszadobta a távolit, ezzel átlépte a tíz pontot, 36–38. Innen viszont hat körmendi pont következett, Chambers faulttal együtt szerzett egy kosarat, így 42–38-nál időt kértünk. Chambers bedobta a büntetőt is, de Balogh megtörte a gólcsendünket, 43–40-et mutatott az eredményjelző négy perccel a nagyszünet előtt. Washington a negyedik hármasát süllyesztette el, ezúttal a sarokból – így rögtön ismét egyenlő volt, 43–43-nál pedig jött a körmendi időkérés. A vasiakhoz visszatérő Justin Edwards közelijével hat ponttal vezetett a Körmend, mezőnyből nem tudtunk már ebben a negyedben kosarat szerezni – így a nagyszünetben hétpontos hátrányban voltunk, 52–45.

Nicholson közelije nyitotta a második félidőt, sőt, remekül kezdtük a harmadik negyedet, hiszen másfél perc alatt hét pontot szerezve, Bognár kettő plusz egyes akcióját követően kiegyelítettünk, 52–52. Négy körmendi pontra Nicholson válaszolt, 56–54, de nem a védekezésről szóltak ezek a percek, felváltva estek a kosarak mindkét oldalon. 60–58-nál Chambers faultját ítélték szándékosnak, Washington így büntetőkből kiegyenlített, majd bedobott egy triplát is, így ismét vezettünk, 60–63. Irányítónk a hatodikat is bedobta kintről, amivel már 66–60-ra vezettünk, 21–8-ra vittük a negyedet ekkor, időt kért a Körmend. Mitchell büntetői zárták le a 10–0-ás futásunkat, 62–68. Ezt további hét körmendi pont követte, így egy 9–0-ával viszont már a Körmendnél volt az előny, 69–68-ról, az időkérésünk után jöhetett a negyed utolsó perce. Bognár dobott egy nagyon fontos triplát a sarokból, így előnyből várhattuk az utolsó tíz percet, 69–71.

Három és fél percen át viszont nem szereztünk kosarat a negyedik negyed elején, 7–0-al nyitott a Körmend, így 76–71-nél időt kellett kérnünk. Roberson zárta le ezt a sorozatot, de Cakarun egy középtávolival válaszolt, amikor szűk hat perc volt vissza, 78–73. Washington hetedik triplájával visszajöttünk egy labdára, de Edwards kettő plusz egyes akciója után ismét öttel ment a Körmend, 81–76. 85–76-nál kilenccel is vezetett a Körmend, de Washington, majd Nicholson pontjaival 85–80-ra jöttünk el, időt kértek a hazaiak szűk három perccel a vége előtt. Másfél perc maradt az órán, amikor ugyanez volt a helyzet, 90–85-ös hátrányban várhattuk a végjátékot. Innen már nem sikerült fordítani, ugyan vezettünk nyolc ponttal is a harmadik negyedben, de a Körmend nyerte a meccset.

Folytatás az év első hazai meccsével, január 21-én az Alba Fehérvárt fogadjuk a Pick Aréna Ludányi Márton csarnokában.

Egis Körmend–Naturtex-SZTE-Szedeák 93–85 (29–28, 23–17, 17–26, 24–14)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 16. forduló. Körmend, 2000 néző. Vezette: Tőzsér, Goda, Balog.
Körmend: Chambers 18/3, Kiss M., DURÁZI 25/3, MITCHELL 20/9, CAKARUN 15. Csere: Edwards 12/3, Herczeg, Ferencz 3/3. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 31/21, Person, Polányi, BOGNÁR 15/3, Roberson 9. Csere: NICHOLSON 23/3, Kerpel-Fronius, Balogh 5, Filipovics 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Roberson.

Simándi Árpád: A védekezésünk csődött mondott ma, kilencvenhárom kapott pont az rengeteg. A második félidőben volt pár jó percünk, amikor összeraktuk a védekezést, át tudtunk venni a vezetést, azonban ezt követően előjöttek a hibák, majd a kulcsszituációkban rossz döntéseket hoztunk.

(Fotó: kosarsport.hu)