Kikaptunk a ZTE-től

Túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, ezúttal nem tudtunk visszajönni.

Az eltiltott Alekszandar Ponjavics mellett a sérüléssel bajlódott Révész Ádám sem tudta vállalni a játékot a mai napon, Wirth Ádám viszont hosszú idő után pályára léphetett.

Az első negyed elején egy 7-0-s futást produkált a ZTE, amivel 11-5-re léptek meg a vendégek, viszont innen sikerült egyenlíteni, miután Green mindkét büntetőjét bedobta. A második negyed szinte egálról kezdődhetett, olykor vezettünk is, viszont a félidő előtt egyre többet hibáztunk, a ZTE pedig ezt kihasználta: hol a támadópattanók utáni kosárral, hol pedig kintről voltak eredményesek a zalaiak, miközben támadásban is sokat hibáztunk, így nyolcpontos hátrányba kerültünk a nagyszünetre.

Tíz fölé is kúszott a különbség a szünet után, a felzárkózás helyett egyre távolabb került a Zete, 39-52 után Juhos Levente triplájával még zárkóztunk. Egyre feszültebbé vált a meccs, Agafonov és Sulovics ismét nagy csatát vívott, majd Bencze Tamás megmozdulása után videóztak, a vendégek mestere ellökte a szegedi centert, viszont páros technikaival folytatódott a meccs. A negyed második felében csupán egy pontot dobtunk, viszont a a ZTE nem lassított, és 19 ponttal meglépett – mint később kiderült, ez az időszak el is döntötte a meccset. Az utolsó tíz percben ugyan nagyot küzdöttünk, Marko Bolticsot ugyan elveszítettük hét perccel a vége előtt – de mindezek ellenére is négy pontnál közelebb nem tudtunk kerülni: a ZTE végül tíz ponttal győzött, így nem sikerült megszerezni zsinórban a harmadik győzelmünket.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Juhos Levente és Nenad Sulovics nyújtott átlagon felülit: csapatkapitányunk 24 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát hozott össze. Sulovics 15 ponttal és négy gólpasszal zárt, Tyrell Green 18 pontot és két szerzett labdát tett hozzá, míg Vágvölgyi Ákos 10 ponttal és öt lepattanóval zárt. Marko Boltics ezúttal öt pontig és négy gólpasszig jutott, a cserék közül Wirth Ádám kettő, Kerpel-Fronius Gáspár 1 egy pontig és három gólpasszig jutott,míg Bonifert Bendegúz nem dobott pontot.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalaegerszeg 75-85 (19-20, 14-21, 14-25, 28-19)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Cziffra, Pozsonyi, Balogh Gy.
Szedeák: Boltics 5, Vágvölgyi 10/3, Green 18/6, JUHOS 24/6, SULOVICS 15/3. Csere: Wirth 2, Kerpel-Fronius 1, Bonifert. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
ZTE: WARE 22/6, Thompson 10/3, Harris 20/6, Szabó Zs. 5/3, AGAFONOV 26. Csere: Papp P. 2, Gulyás, Durázi, Bagó, Doktor P. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Kipontozódott: Boltics (33.)

Andjelko Mandics: – Csak kilenc percet kosárlabdáztunk a mai napon, 31 percig semmit nem csináltunk. Az utolsó percekben így csak csökkenteni tudtuk ellenfelünk előnyét. El kell ismernünk, a ZTE ma sokkal jobban játszott. Elnézést kérek a szurkolóktól a mai játékunkért!

Vágvölgyi Ákos: – Végig futottunk az eredmény után, majd volt egy kihagyásunk, amit mi sem értünk, miért alakult úgy. Ezúttal nem jött össze az, ami Pakson, hogy visszajöjjünk a nagy hátrányból.

Bencze Tamás: – Három negyeden keresztül kontrolláltuk a meccset, a negyedik negyedben türelmetlenül és bután támadtunk, de végül a nagy számok törvénye alapján beesett pár dobás, és meg tudtuk nyerni a meccset. A győzelem ellenére nem vagyunk felhőtlenül elégedett.

Andriy Agafonov: – Szinte végig türelmesen és higgadtan játszottunk, megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. A végén viszont vesztettünk türelmünkből, a Szeged megérezte ezt, és szorossá tette a meccset, de végül sikerült győznünk, és ez számít.