Kikaptunk Körmenden

Három negyeden át volt esély a szorosabb eredményre.

A novemberi idegenbeli sorozat harmadik állomásán sem sikerült a győzelem, miután szombaton este a Körmend otthonában szenvedtünk vereséget. A kezdeti lendületünket egy 12-0-s futás törte meg a körmendi oldalról, majd folyamatosan a hazaiaknál volt az előny, ám Darrell Davis és a csereként beszállt Révész Ádám sorban szerezte a kosarakat, így a második negyed végén átvettük a vezetést. A nagyszünetre így is a vasiak fordulhattak előnnyel, de jelentős különbségre csak a harmadik negyed végén tudtak szert tenni, ekkor kúszott tíz, majd később húsz pont fölé is a különbség – főképp a lepattanókból tudtak könnyű kosarakat szerezni a hazaiak. Végül kilenc ponttal kaptunk ki a Körmendtől, így a négymeccses szérián belül az Alba és a Pécs után a Körmend otthonában sem sikerült a bravúr.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, legeredményesebb játékosunk Darrell Davis lett, az amerikai légiósunk 23 pontot, öt lepattanót és négy gólpasszt hozott össze. Wirth Ádám 18 pontja mellé szintén négy gólpasszt tett a közösbe, míg a két center, Nenad Sulovics és Révész Ádám is elérte a tíz-tíz pontot.

Folytatás pénteken 17.30-tól a Kecskemét otthonában.

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 93–84 (21–17, 25–27, 27–17, 20–23)
Körmend, 1900 néző. Vezette: Benczur, Balogh Gy., Mészáros.
Körmend: McNeail 6, Price 11/3, Oroszi, HAMMONDS 18, DELAS 12. Csere: BRADFORD 18/6, Ferencz 11/6, Csorvási 10, Lajsz 4, Bán 3/3, Márton. Edző: Antonisz Konsztantinidesz.
Szedeák: BOLTICS 6, WIRTH 18/12, DAVIS 23/15, Green, Sulovics 10/3. Csere: Kerpel-Fronius G. 4, Vágvölgyi 6/6, Révész 10, Szatmári 4, Mayer, Bonifert, Goldring 3/3. Edző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: – Egyenrangú ellenfelei voltunk a Körmendnek, de a második félidőre elfáradtunk. Többször sikerült visszajönni a meccsbe, de a döntő pillanatokban vétett hibáinkat kihasználta a Körmend.

(Fotó: kosarsport.hu)