Közel voltunk a bravúrhoz

Nagy csatára késztettük a Körmendet.

Kerpel-Fronius Gáspár és Wirth Ádám mellett Vágvölgyi Ákos sem tudta vállalni a játékot csapatunkban a péntek esti, Körmend elleni mérkőzésen – a vasiaknál viszont ott volt a kezdőben a csuklósérülést szenvedett Jordon Varnado.

Jól kezdtünk, Ante Krapic hamar megszerezte az első triplánkat, majd ismét eredményes volt kintről: már a tízpontos előny sem tűnt távolinak az első negyedben. 17-12-nél mégis Szrecsko Szekulovics kért időt, kicsit megállt a játékunk – miközben a túloldalon Varnado cserét kért. Curry törte meg a csendet tőlünk, így egy labdán kívül került a Körmend 19-15-nél. Krapic kosara zárta a negyedet, aminek köszönhetően tíz perc után hét ponttal, 23-16-ra vezettünk.

A második negyedben is megmaradt a jó játékunk, és már a tíz pontot is átlépte az előnyünk. A játékrész második felében a magyar bajnokságban is ritkán látható jelenetek zajlottak: Szrecsko Szekulovics öt magyar kosarast küldött a pályára, akik nem hogy csupán tartották a szegedi előnyt, de még pontokat is szereztek: Mayer Ákos triplája mellett több remek passzal is jelentkezett, a fiatalok meghálálták a bizalmat, így a kezdőötös tagjai pihenhettek a félidő végén – húsz perc után pedig két ponttal, 43-41-re vezettünk.

A harmadik negyedben Ferencz Csaba vezérletével megrázta magát a Körmend, a vendégek kapitányának tripláival meglépett a vasi csapat – csakhogy ez sem tört meg bennünket. Sikerült felzárkóznunk, és bár a Körmendnél volt az előny, abszolút nem tűnt lefutott meccsnek.
Hasonlóan alakult a negyedik negyed is, sőt: Ante Krapic kosarával sikerült a vezetést is átvennünk 79-77-nél.

Az utolsó percre döntetlennel futhattunk neki, 79-79 után a Körmend mozdult el, Turner ziccerével két ponttal vezettek a vendégek, de maradt még egy támadásnyi időnk. Időkérést követően Curry lepörgette az órát, majd elengedett volna egy triplát, csakhogy blokkolták, amiből még egy kosarat szerzett a Körmend, így óriási csatában veszítettünk a Körmend ellen.

Három légióssal felállva, a fiataloknak sok lehetőséget is adva komoly csatára késztettük a körmendieket – sajnos a végjátékból nem jöttünk ki jól.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 79-83 (23-16, 20-25, 23-30, 13-12)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 19. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Nagy, Farkas.
Naturtex-SZTE-Szedeák: CURRY 24/15, Kerpel-Fronius B. 6/6, KRAPIC 18/9, KOVÁCS Á. 9, ASBURY 16. Csere: Polányi 1, Balogh, Mayer 3/3, Olasz 2, Mike. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Körmend: Turner 10, EDWARDS 17/3, Ferencz 15/15, Varnado 2, TAYLOR 25. Csere: Németh 5, Durázi 2, Filipovic, Kastrati 7/3. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok a Körmendnek! Fájó ez a mérkőzés, mert egy egylabdás meccset játszottunk, mondhatni, megint nem volt szerencsénk. Három légióssal is nagyon jó meccset játszottunk, így kell tovább dolgoznunk. Gratulálok Taylornak, mert nagyon jól játszott – talán a legjobban az idényben. A legjobbakat kívánom a Körmendnek a folytatásra!

Kovács Ádám: – Fáj ez a vereség, mert úgy érzem, nyerhettünk is volna. Csak pár napja mozgok együtt a csapattal, szerettem volna győzelemmel visszatérni, ettől nem is voltunk messze. Most jön három hét szünet, de ha azt követően így játszunk, biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk sorban nyerni a mérkőzéseket. 

Matthias Zollner: – Gratulálok a Szegednek is, mert óriásit küzdöttek! Nincs könnyű idegenbeli meccs, a győzelemnek örülhetek, de a mutatott játéknak nem. A Szedeák csak három légióssal játszott, és nem volt mit veszítenie, mindig veszélyesek az ilyen meccsek. Ellenfelünk remekül küzdött, és ha így játszik a folytatásban, biztos vagyok benne, hogy meccseket fog nyerni, ehhez sok sikert kívánok nekik!

Travis Taylor: – Minden idegenbeli mérkőzés nehéz, nem volt kivétel ez alól a mai meccs sem. A Szeged nagyon jól játszott és küzdött, alaposan meg kellett izzadnunk a győzelemért.

(Fotó: Karnok Csaba)