Lassan minden meccs egy döntő lesz

 

Szerdán az idén kiváló szezont futó Kecskemétet fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Nem hogy csökkennének, hanem szaporodnak problémáink az idő teltével: Andrija Csirics és Juhos Levente kiesése után első számú irányítónk, Marko Boltics játéka is igencsak kérdéses a Kecskemét elleni találkozón. Bolta a Szolnok ellen is megpróbálta, de hasizom-sérülése miatt egy teljes percet sem tudott a pályán tölteni, és mint azt Andjelko Mandics elmondta, helyzete azóta sem javult. Bár várhatóan megpróbálja a játékot szerda este, de nem tudni, mennyit bír majd – ami pedig külön pech ebben az esetben, hogy a Szolnokon beszállt fiatal irányító, Mike János influenzával és lázzal küzd, így ez egyes posztra csupán Wirth Ádám maradt bevethető. Ilyen körülmények között pokolian nehéz lesz a Kecskemét elleni meccs, a KTE ráadásul idén kiváló idényt fut, tíz győzelemmel és hét vereséggel a tabella ötödik helyén állnak, ebből a tíz sikerből ráadásul hatot idegenben arattak a kecskemétiek. A két csapat az utóbbi időben rendre szoros csatát vívott egymással, és minden bizonnyal ez nem lesz másképp szerdán este sem.

Az új évben csak a Debrecen elleni mérkőzésünket tudtuk megnyerni, az alapszakasz hajrájához közeledve azonban egyre égetőbbé válik minden siker. – Lassan minden mérkőzés egy döntőnek illik be számunkra. Ebben a szezonban csak hat mérkőzésen játszhattunk teljes kerettel. A hiányzóink ellenére sem gondolom azt, hogy esélytelenek lennénk, de mindenképpen jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi mérkőzéseken, ráadásul a Kecskemét nagyon jó formában van. Ahogy korábban is mondtam, aki pályára lép, annak nem szabad félnie attól, hogy hibázik, hanem arra kell törekednie, hogy hozzátegyen a csapat játékához. Fontos, hogy fejben rendben legyünk szerdán, ha pedig picit távolabbra nézünk, nagyon jól fog jönni a szünet, ha túléljük ezt az időszakot. – fogalmazott a mérkőzést megelőzően Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Már csak azért is érdemes kilátogatni a szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésre, mert ezt követően csak március hetedikén lépünk újra pályára az újszegedi sportcsarnokban, hiszen a bajnokságban egy hosszabb szünet következik a február 10-i, Paks elleni idegenbeli találkozónkat követően.