Legyőztük a DEAC-ot idegenben

Győzelemmel debütált csapatunk kispadján Simándi Árpád.
Valerio-Bodon Vincent nem volt ott a hazaiak keretében, mi viszont teljes kerettel szállhattunk bele a DEAC elleni idegenbeli csatába.

6–0-ával nyitottak a hazaiak, Persons szerezte az első kosarunkat. Tóth Ádámot nehezen tudtuk tartani, gyorsan hét pontot szerzett a hazaiak játékosa, de Hunt triplájával és kosaraival visszajöttünk 13–10-re: sőt, Keller hármasával 17–17-nél, ha csak pillanatokra is, de egyenlítettünk. Mindig sikerült válaszolnunk, olyannyira, hogy Persons labdaszerzése után át is vettük a vezetést, 25–23-ra vezettünk egy negyed után.

A második negyedben három perc után kilenc pontra léptünk meg, miután Persons a büntetőjét is bedobta a tempója után, 36–27-re vezettünk. Tartottuk előnyünket, azonban a negyed végén jött Lapornik hármasa, amivel két pontra visszajött a DEAC a félidő utolsó két percére. 40–42-nél Cook szólt hozzá, az egyenlítési kísérletet Thames kosara után is visszavertük, sőt, a félidőt Cook dudaszós triplája zárta, amivel hét ponttal, 49–42-re vezettünk, miközben csupán két eladott labdánk volt az első félidőben.

A második félidőt nagyszerűen kezdtük, Bognár, majd Alston kosaraival nyitottunk, amivel már kétszámjegyű volt az előnyünk. Hiába azonban a DEAC időkérése, Bognár újabb két triplát süllyesztett el, ezzel pedig már kereken húsz ponttal vezettünk. Innen állandósult az előnyünk, 22 ponttal is vezettünk, nagyszerűen működött a játékunk, és kézben tartottuk a meccset.

Az utolsó negyedet ugyan 5-0-al nyitotta a Debrecen, de gyorsan időt kértünk, és bár 12 pontra feljött a DEAC, ennél közelebb nem engedtük ellenfelünket. Jól tartottuk az előnyüket, és végül 18 ponttal tudtunk nyerni a DEAC vendégeként: ezzel Simándi Árpád győzelemmel debütált csapatunk kispadján, mi pedig megszereztük szezonbeli negyedik győzelmünket.

A bajnokságban egyhónapos szünet következik, legközelebb december 10-én, pénteken a Nyíregyházát fogadjuk.

DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 79–97 (23–25, 19–24, 16–28, 21–20)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 10. forduló. Debrecen, 800 néző. Vezette: Tőzsér, Frányó, Balog.
DEAC: THAMES 21/6, Lapornik 9/3, Neuwirth 2, Dzseletovics 12/6, TÓTH 16/3. Cserék: Kerpel-Fronius G., Balázsi, Drenovac 13, Aska 6. Vezetőedző: Milenko Topics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 26/3, COOK 27/6, Balogh, BOGNÁR 17/9, Hunt 9/3. Cserék: Szatmári 2, Kerpel-Fronius B., Keller 3/3, Polányi, Alston 13/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád: – Nagyon okosan játszottunk, öt eladott labdával lehoztuk a meccset, és a lepattanókban is jobban teljesítettünk. Csapatként, együtt játszottunk a negyven perc során, nagyon szép győzelmet arattunk!